Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İsrail, Irak'ta İran hedeflerini F-35 kullanarak vurdu

Londra merkezli Suudi gazetesi Şark'ul Avsat'ın haberine göre İsrail, Irak'ta ilk kez F-35 kullanarak saldırı düzenledi. Hedef ise Bağdat'ın kuzeyinde bulunan İran'a ait bir cephanelikti. Haber, İsrail basınında 'Ortadoğu'daki İran hedeflerine yönelik hava saldırısını genişletiliyor' şeklinde verildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-30 15:05:11

İsrail, Irak'ta İran hedeflerini F-35 kullanarak vurdu

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Batılı diplomatik kaynaklarına dayandırılan habere göre 19 Temmuz'da Bağdat'ın kuzey doğusunda İsrail'e ait bir F-35 tarafından saldırı gerçekleştirildi. Habere göre hedef, Bağdat'ın 40 km kuzeyinde, İran sınırına ise 80 km uzaklıkta bulunan Ashraf üssüydü. Söz konusu üssün İran destekli Bedir Tugayları ve Haşdi Şabi tarafından kullanıldığı belirtiliyor.

GEÇEN HAFTAKİ SURİYE SALDIRISI

Geçtiğimiz hafta İsrail Suriye'nin güneyindeki Tal el Hara bölgesine füze saldırısı düzenlemişti. Şark'ul Avsat'ın diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre saldırı, İran'ın Dera kırsalında stratejik bir tepeyi ele geçirme girişimine yönelik gerçekleştirildi.

ABD ve İSRAİL'İN ARROW-3 TESTİ

Haberde iki gün önce (28 Temmuz) test edilen Arrow-3 füze savunma sistemi de hatırlatıldı. Pazar günü, İsrail ve ABD, birlikte geliştirdikleri füze savunma sistemi Arrow-3 'ü Alaska'da başarıyla test ettiklerini duyurmuştu. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da aynı gün yaptığı kabine toplantısında konuyla ilgili "Arrow 3'ün İran veya başka bir lokasyondan kendilerine yöneltilecek bir balistik füzeye karşı koyma kapasitesi sağladığını" söyledi. İsrail, Arrow-3'ü İran ve Suriye'ye karşı bir siper olarak görüyor.

İRAN FÜZE DENEMESİ YAPTI

Öte yandan 26 Temmuz'da Amerikan CNN televizyonu Pentagon'a dayandırdığı haberinde İran'ın orta menzilli balistik füze denemesi gerçekleştirdiğini duyurdu. İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars da bir gün sonra (27 Temmuz) yayınladığı haberde füze denemesi yapıldığını doğrulamıştı. Haberde, İran Genelkurmay Başkanlığından bir yetkilinin "İran'ın füze gücü tamamen savunma amaçlıdır ve hiçbir ülkeye karşı değildir. İran'ın toprak bütünlüğüne yönelik muhtemel bir saldırıya cevaptır. İran'ın kendini savunmak için dünyanın hiçbir gücünün iznine ihtiyacı yoktur. İran'ı savunmak, devletin ve silahlı kuvvetlerin asli görevidir" ifadelerine yer verildi.

Haber Ara