Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İsrail'in vurduğu çocuğun bacağı kesildi

12 yaşındaki bir Filistinli çocuk Gazze sınırında artan keskin nişancılardan birine hedef oldu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-24 20:41:12

İsrail'in vurduğu çocuğun bacağı kesildi

TIMETURK | ÇEVİRİ

12 yaşındaki bir Filistinli çocuk Gazze sınırında artan keskin nişancılardan birine hedef oldu. İsrail güçleri tarafından vurulan çocuk sol bacağını kaybetti.

Geçtiğimiz hafta Salı günü sınıra yakın bir bölgede arkadaşlarıyla beraberken gerçek mühimmat ile bacağından vurulan Abdel Rahman Nawfal'ın acı içinde çığlık atarken çekilen videosu sosyal medyada çok yoğun şekilde paylaşıldı. Mermi bacağında patlamış ve dokuya geri dönülmez bir hasar vermişti.

"DOKTOR OLMAK İSTİYORUM"

Batı Şeria'ya getirilmeden önce Gazze'de iki hastaneye taşınmasına rağmen doktorlar bacağını kurtarmayı başaramadı ve kestiler.

Ramallah'ta yatağından gazetecilere konuşan Nawfal, doktor olmayı düşlediğini ve halen bu amaç uğrunda çalışmak istediğini ifade etti.

Nawfal, İsrail işgal güçlerince geçtiğimiz ay vurulan en az 500 çocuktan biri. 1700'ün üstünde kişi ise gerçek mermiyle yaralar aldı. Gazzeli doktorlar ise 2014 yılında İsrail'in Gazze Şeridi'ne karadan denizden ve havadan başlattığı büyük askeri harekatta bile bu denli şiddetli yaralanmalarla karşılaşmadıklarını söylüyorlar.

Haber Ara