Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İsrail’in Istanbul Başkonsolosu'ndan 'bağımsız Kürdistan' açıklaması

İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen, İsrail'in 'bağımsız Kürdistan'a yönelik desteğine ilişkin haberler hakkında açıklama yaptı. Cohen, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde yapılacak bağımsızlık referandumuyla ilgili olarak, “İsrail bu konuda bir taraf değil.”

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-11 13:09:57

İsrail’in Istanbul Başkonsolosu'ndan 'bağımsız Kürdistan' açıklaması

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de gerçekleştirmeye hazırlandığı bağımsızlık referandumu bölge ülkelerinden aldığı tepki ve IKBY muhalefetinin talepleri ile gündeme gelirken; konuyu Ortadoğu'nun bir numaralı gündem maddesi haline getiren diğer bir nokta ise İsrail'in verdiği destek iddiaları... Referandum için Almanya'nın başkenti Köln ve İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen mitinglerde açılan İsrail bayrakları ve Başbakan Benyamin Netanyahu'nun "bağımsız Kürdistan"a destek ifade eden sözleri de desteğe yönelik iddiaların en net örneklerinden...

Türkiye ile İsrail arasındaki diplomatik ilişkilerin sallantıda olduğu bir dönemde İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen, görevine veda etmeden açıklamalarda bulundu. Hürriyet'e konuşan Cohen, son günelrde gündeme gelen İsrail'in "bağımsız Kürdistan referandumuna" desteğine ilişkin açıklama yaptı. Haberleri yalanlayan Cohen, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde yapılacak bağımsızlık referandumuyla ilgili olarak, “İsrail bu konuda bir taraf değil” dedi.

İşte Cohen'in açıklamaları:

"İSRAİL TARAF DEĞİL"

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Ortadoğu'da bağımsız bir Kürt devletinden yana olduğuna dair sözleri, toprakla ilgili bir duruma işaret etmiyor, İsrail sadece Irak'taki Kürt halkının kendi kendilerini tanımlama fikrini savunuyor, bundan daha azı ya da fazlası değil. Başbakan Netanyahu herhangi bir ülkedeki Kürt azınlığa işaret ederek söylemedi bunu. İsrail bu konuda bir taraf değil.

(İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)



721312

Haber Ara