Dolar

32,4781

Euro

34,7528

Altın

2.439,37

Bist

9.915,62

İsrail’i, 'korku' sardı!

İşgal devleti İsrail’i, 'korku' sardı. İsrail ordusunun, bugün ABD Başkanı Trump tarafından açıklanacağı ‘Yüzyılın Anlaşması’ barış planından önce alarma geçtiği, Batı Şeria olmak üzere, ülkedeki güvenlik önlemlerini ve askeri varlığını üst düzeye çıkardığı bildirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-28 12:15:42

İsrail’i, 'korku' sardı!

buyuk_229

İşgal devleti İsrail'i,  'korku' sardı. İşgal devleti İsrail'in, ABD Başkanı Trump tarafından bugün saat 17.00'de ilan edilmesi beklenen ‘Yüzyılın Anlaşması' barış planından önce Batı Şeria başta olmak üzere bütün ülkede güvenlik önlemlerini ve askeri varlığını üst düzeye çıkardığı bildirildi.

Filistinlilerin protesto yürüyüşleri başlatmasından ve çatışma çıkmasından endişelen İsrail ordusunun, Batı Şeria'nın merkezindeki Al-Bireh kentinin kuzey girişindeki güvenlik önlemlerini ve askeri varlığını güçlendirdiği açıklandı.

İsrail işgal güçleri, Beit El yerleşimine yakın bir yolu kapattığı ve Al Bireh şehri ile Jalazoun mülteci kampı arasında bulunan yoldaki bir demir kapıyı da kapattığı bildirildi.

İnternet sitesi "Arap 48", İsrail ordusunun Al Bireh şehrinin tepesine askeri çadır kurarak, Filistinlilerin hareketlerini yakından takip etmek için güvenlik kameralarını taşıyan bir balonu havaya uçurduğunu yazdı.

Haber sitesi, ayrıca askeri araçlar ve buldozerlerin sınır şehirlerine yerleştirildiğini de açıkladı.

Öte yandan İsrail televizyonlarının, anlaşmanın açıklanmasından sonra çıkabilecek olaylarar karşı, İsraillilerin Filistin yerleşim alanlarından uzak durmasını isteyen uyarıcı yayınlar yaptığı gözlendi.

Bu arada Filistin tarafında büyük bir hareketlilik gözlendiğini belirten İsrail televizonları, İsrail sınırına yakın yerlerde yakılan lastik dumanlarının gökyüzünü kapladığına dikkat çekti. 

 

 

 

Haber Ara