Dolar

32,6078

Euro

34,8089

Altın

2.494,00

Bist

9.524,59

İsrail Dışişleri Bakanı, Bahreynli mevkidaşının Kurban Bayramını kutladı

İsrail'in Körfez ülkeleriyle sürdürdüğü 'nomalleşme' süreci tüm hızıyla devam ediyor. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Bahreynli mevkidaşı Halid bin Ahmed El Halife'ye Kurban Bayramı için tebrik mesajı iletti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-15 11:08:55

İsrail Dışişleri Bakanı, Bahreynli mevkidaşının Kurban Bayramını kutladı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, 13 Ağustos'ta Arapça ve İngilizce iki ayrı tweet ile Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed El Halife'nin ve Bahreyn halkının Kurban Bayramını tebrik etti.

"İBRAHİM'İN OĞULLARI OLARAK..."

The New Arab'ın haberine göre mesajda, "Arkadaşım Bahreyn Dışişleri Bakanı ve Bahreyn halkına mutlu bir Kurban Bayramı diliyorum. İbrahim'in oğulları olarak ortak mirasımız ülkelerimiz arasında işbirliğine yol açsın. Yakın zamanda sizleri tekrar görmek için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullandı.

2019-08-15_11h05_02

2019-08-15_11h05_06

DİPLOMATİK İLİŞKİ YOK

İsrail'in yalnızca iki Arap ülkesiyle diplomatik ilişkisi var. Onlar da Mısır ve Ürdün. Tel Aviv, ABD öncülüğünde Körfez Araplarıyla normalleşme sürecine girse de Körfez'deki hiçbir ülkeyle resmi diplomatik ilişki içerisinde değil.

Suudi Arabistan ile de hızla normalleşen İsrail, bu ülkeye bir gazetecisini göndermiş ve gazeteci gezisi sonrası gözlemlerini yayınlamıştı. Aynı şekilde yakın zamanda Suudi bir gazeteci de İsrail'e gitmiş, burada Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmek istemiş fakat Filistinlilerin tepkisiyle karşılaşmıştı. Suudi gazeteci Harem-i Şerif'ten hakaretler eşliğinde kovulmuştu.

BAHREYN-İSRAİL İLİŞKİSİ

Bahreyn ise bu ülkeler arasında İsrail'e en yakınlarından biri. ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner'ın mimarı olduğu "Yüzyılın Anlaşması" toplantıları da ilk olarak Bahreyn'de başladı.

Bahreyn Dışişleri Bakanı El Halife, Haziran ayında İsrail ile barış çağrıları yapmış, daha iyi ilişkiler kurmak istediğini belirterek İsrail kanalına röportaj vermişti. Röportajında "İsrail, tarihsel olarak bu bölgenin bu mirasının bir parçasıdır. Yani, Yahudi halkının aramızda bir yeri var " demişti.

(Haberlere gitmek için fotoğraflara tıklayınız)

44_26

45_9

Haber Ara