Dolar

32,4455

Euro

34,7793

Altın

2.440,84

Bist

9.915,62

İsrail'de Kovid-19 hastası bakanla temasta bulunan 4 bakan karantinaya girdi

Kovid-19 hastası İsrail hükümeti Kudüs İşleri Bakanı Peretz'le temasta bulunan Yüksek Eğitim Bakanı Elkin, Din İşleri Bakanı Avitan, Kalkınma ve Toplumu Güçlendirme Bakanı Levy ile İstihbarat Bakanı Cohen 9 Ağustos'a kadar karantinada kalacak

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-02 16:52:16

İsrail'de Kovid-19 hastası bakanla temasta bulunan 4 bakan karantinaya girdi
İsrail'de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan İsrail hükümeti Kudüs İşleri Bakanı Rafi Peretz ile temasta bulunan 4 bakan karantinaya girdi.

İsrail'de İbranice yayın yapan Maariv Gazetesinin haberine göre, Sağlık Bakanlığının talebinin ardından, İsrail Yüksek Eğitim Bakanı Zeev Elkin, Din İşleri Bakanı Yaakov Avitan, Kalkınma ve Toplumu Güçlendirme Bakanı Orly Levy ile İstihbarat Bakanı Eli Cohen kendilerini karantinaya aldı.

İsrail Parlamentosu (Knesset) üyeleri Avi Dichter, Osnat Mark ve 3 danışmanları aynı nedenden dolayı karantinaya girdiklerini duyurmuştu.

Bakanlar ile vekillerin 9 Ağustos'a kadar karantinada kalmaları bekleniyor.

Kudüs İşleri Bakanı Rafi Peretz, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, koronavirüs testinin pozitif çıktığını ancak sağlık durumunun iyi olduğunu belirtmişti.

İsrail'de virüs kaynaklı can kaybı 531'e, vaka sayısı da 72 bin 315'e yükseldi.

Salgında ikinci dalganın etkili olduğu İsrail'de, mayıs ayında 2 binin altına düşen aktif vaka sayısı da hızla artmaya devam ediyor.

Haber Ara