Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İsrail, Büyükelçisi'nin Türkiye'den gönderilme görüntüleri sebebiyle kızgın

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh, ülkesinin Gazze'de 60'dan fazla Filistinliyi katletmesi sonrasında çıkan kriz sebebiyle Türkiye'den gönderildi. Bunun hemen ardından Türkiye'nin Tel Aviv maslahatgüzarı, İsrail Dışişleri'ne çağırıldı. Sebebi ise Büyükelçi Eitan Naeh'in Türkiye'den ayrılmasının Türk televizyonlarından canlı yayınlanması.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-16 15:30:20

İsrail, Büyükelçisi'nin Türkiye'den gönderilme görüntüleri sebebiyle kızgın

Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile saat 11:15'de İstanbul'dan Tel Aviv'e uçan İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh, halalimanında kontrolden geçerken o dakikalarda bu anlar da Türk televizyonlarından yayınlandı.

Bu duruma İsrail tarafının tepki gösterdiği belirtildi. Reuters'ın haberine göre, İsrail, Ankara büyükelçisinin Türkiye'den ayrılışı sırasında havalimanı güvenliğinden geçiş görüntülerinin yayınlanmasını "yakışıksız" olarak niteleyerek Türkiye'nin maslahatgüzarını dışişleri bakanlığına çağırdı.

İŞTE O ANLAR

Açıklama İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından yapıldı.

Türkiye, ABD'nin İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve bu adımı protesto eden Filistinlilere İsrail güvenlik güçlerinin müdahalesinde yaşanan can kayıplarının ardından hafta başında Tel Aviv büyükelçisini istişareler için Ankara'ya çağırmıştı. Bu nedenle Türkiye İsrail'de maslahatgüzar ile temsil ediliyor.

DdT-h0_XcAEtT0J

DdTuk3MX0AAPBrU

DdTuk3QWkAEde9t

DdTvGYsX4AAPYnV

DdTpWQiX0AAHvz2

DdUFO_SXcAAOBkV

Haber Ara