Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İspanyol polisi Katalan Başkan Puigdemont'u gözaltına alacak

Katalan parlamentonsunun, bugün yapılacak oturumda tek taraflı bağımsızlık ilan etmesi bekleniyor. Bloomberg, yapacağı konuşmada bağımsızlık ilan etmesi durumunda Katalan hükümeti lideri Carles Puigdemont'un gözaltına alınacağı iddia edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-10 14:55:08

İspanyol polisi Katalan Başkan Puigdemont'u gözaltına alacak

İspanya bugün tarihi günlerinden birini yaşıyor. Katalonya'da bugün bağımsızlık ilan edilmesi bekleniyor.

BAĞIMSIZLIK İLAN EDİLİRSE...

Bloomberg'in Madrid hükümetine yakın iki ayrı kaynağa dayandırdığı haberine göre, İspanyol polisi bağımsızlık ilan edilmesi durumunda Katalonya Özerk Yönetimi Hükümeti lideri Carles Puigdemont'u gözaltına almak için hazırlıklarını tamamladı. Katalan yerel polisinin Puigdemont'a kalkan olması durumuna hazırlık olarak bölgeye çok sayıda ulusal polis gücünün sevkedildiği belirtildi.

BAĞIMSIZLIK İLANININ SİNYALLERİNİ VERMİŞTİ

1 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen ve Madrid yönetimi tarafından yasadışı ilan edilen bağımsızlık referandumunun ardından Katalan hükümetinin lideri Carles Puigdemont, bugün yapılacak oturumda bağımsızlık ilan edileceğinin sinyallerini verdi.

Hükümet liderleri, yapılacak oturum öncesinde parlamento binasına ulaştılar.

Aslında Katalan parlamentosunun Pazartesi günü toplanarak bağımsızlık ilan etmesi bekleniyordu ancak İspanya Anayasa Mahkemesi, Pazartesi günü yapılması planlanan oturumu iptal edince, oturum Salı gününe ertelendi. Katalan hükümetinin sözcüsü, Puigdemont'un konuşmasıyla ilgili olarak gelen sorulara yanıt vermedi.

Puigdemont'un parlamentoda tek taraflı bağımsızlık ilan etmeyeceği ve sembolik bir konuşma yapacağı yönünde görüşler de bulunuyor.

Haber Ara