Dolar

32,4423

Euro

34,7619

Altın

2.438,13

Bist

9.915,62

İspanya'dan Türkiye'ye Suriye mesajı

İspanya Dışişleri Bakanı Margello, 'Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesi krizi kötüleştirir' yorumunda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-23 04:20:03

İspanya'dan Türkiye'ye Suriye mesajı

Anadolu Ajansı'nda yer alan bilgide; İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın Suriye'ye askeri müdahalesinin durumu daha da kötü hale getireceğini söyledi.

Esed'in 'El Pais' gazetesine verdiği röportajı değerlendiren İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo, "Esad görüşmelerin parçası olmalı ama çözümün değil" ifadelerini kullandı. 

Şubat 2012'de Münih Güvenlik Konferansı'nda Suriye için askeri çözüm olmayacağını söylediğini hatırlatan Margallo, ancak dikkate alınmadığından yakınarak, kendisine "Esad için endişelenmeye gerek yok üç ayda düşer" denildiğini söyledi.

'ESAD'IN DÜŞECEĞİNE İNANMAK SAFLIK OLUR'

İspanya Dışişleri Bakanı Margallo, son aylarda yaşananların 'Rusya'nın Esed'in düşmesine izin vereceğine inanmanın saflık olduğunu' gösterdiğini ifade etti. 

Margallo, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın Suriye'ye kara harekatı ihtimaline ilişkin ise, "Çatışmayı daha da kötüleştirmekten başka bir işe yaramaz" diyerek Suudi ve İran askerlerinin Suriye topraklarında karşı karşıya gelebileceği uyarısında bulundu.

Haber Ara