Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İslam Konferası'nda domuz eti servisi

Almanya hükümetinin düzenlediği “Alman İslam Konferansı'nda yemek menüsünde domuz etinin olması tepki topladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-30 09:11:22

İslam Konferası'nda domuz eti servisi

Yenişafak'ta yer alan habere göre;

Berlin'de iki gün süren ve 240 katılımcı ile gerçekleştirilen 'Alman İslam Konferansı' dün tamamlandı. Konferansa Türkiye ve DİTİB davet edilmedi.

Konferansa, bir kilisenin odasını kiralayıp mescit yapan Seyran Ateş, Müslümanlara karşı açıklamaları bulunan Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Uyum Müsteşarı Serap Güler, Sozialdienst muslimischer Frauen SmF e.V.(Müslüman Kadınlar Sosyal Hizmetleri Derneği) Başkanı Ayten Kılıçarslan, Osnabrück Üniversitesi İslam İlahiyat Fakültesi Başkanı Bülent Uçar, Siyasetçi Cem Özdemir, Mısır kökenli Hamed Abdel Samed, El Hamra Derneğinden yetkililer gibi isimler katıldı.

Alman Hükümetinin destek ve yakın takibinde olan konferansın organizasyonu için büyük çaba harcayan İçişleri Bakanı Horst Seehofer, buluşmanın başkanlığını da yaptı. Seehofer, Türkiye'nin dini personel desteğine gönderme yaparak “Yurt dışından finansmanı bitirmek istediğimizde hepimiz hemfikiriz” dedi. Seehofer, “Müslümanları temsil edecek bir muhatap gerekiyor. Şu an çok fazla grup var, bize daha az Müslümanları temsil eden muhatap gerekiyor” diye konuştu.

Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Uyum Müsteşarı Serap Güler, konuşmasında DİTİB ve Türkiye'ye yönelik bakışını ortaya koydu. Güler, “Erdoğan'ın DİTİB başkanına karar vermesini, seçmesini kabul etmiyorum. Yurt dışından müdahaleler olduğu müddetçe Alman İslamından bahsedilemez” dedi.

AÇIK BÜFEDE DOMUZ ETİ SERVİSİ

Müslümanların tepkisine neden olan konferansa ilişkin başka bir gelişme ise yemek servisine ilişkin oldu. Öğle arasında yapılan açık büfe yemek ikramında menüde domuz eti de yer aldı. Katılımcılar İslam Konferans'ında kendilerine domuz eti servis edilmesine tepki gösterdi.

Haber Ara