Dolar

32,4751

Euro

34,9511

Altın

2.436,04

Bist

9.716,77

İŞKUR işsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? İşsizlik maaşı ne kadar, şartlar neler ve kimlere verilir?

İŞKUR tarafından herhangi bir kurumda çalışmayan ve geliri olmayan vatandaşlara verilen İşsizlik maaşı, kişinin işten ayrılmasından sonraki 30 gün içerisinde en yakın İŞKUR birimine veya elektronik ortam üzerinden yapılan başvuru sonrası verilmeye başlanıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-11 19:09:58

İŞKUR işsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? İşsizlik maaşı ne kadar, şartlar neler ve kimlere verilir?

Bu ödenekten faydalanılabilinmesi için öncelikli şart kendi istek ve kurusu dışında çalıştığı kurumdan ayrılmak ve en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak gerekiyor. 2020 yılında kararlaştırılan bu ödeneğin tutarı kişinin aldığı maaşa göre değişim gösterirken vatandaşlar 2020 İşsizlik maaşı ne kadar, nasıl başvuru yapılır? Sorularına internet aracılığı ile yanıt arıyor.

İŞKUR işsizlik maaşı ne kadar ve kimlere verilir?

Buna göre; İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır, kimler bu ödenekten faydalanabilir?

Herhangi bir kurumda çalışmayan ve gelir sahibi olmayan vatandaşların faydalandığı işsizlik maaşı başvurusu ile ilgili olarak detaylar binlerce vatandaş tarafından gün içerisinde araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu maddi destekten faydalanmak adına kişinin İŞKUR'a başvurusunu gerçekleştirmesi gerekirken bu başvuru işlemi elektronik ortamdan veya en yakın İŞKUR birimi üzerinden yapılabiliyor. Mücbir sebep dışında 30 gün içerisinde başvuru yapılmadığı takdirde kişinin hak sahipliği süresinden düşülüyor. Peki, 2020 İşsizlik maaşı başvurusu nasıl ve nereden yapılır? İŞKUR işsizlik maaşı ne kadar ve kimlere verilir?

2020 İşsizlik maaşı ne kadar?

İŞKUR tarafından işsiz vatandaşlara maddi destek amacıyla sağlanan bu ücret her yıl asgari maaşa göre belirlenmektedir. 2020 yılında asgari maaş tutarının belirlenmesi ile beraber bu ödeneğin miktarı; son dört ay asgari ücretle çalışan vatandaşlar için bin 168 lira olurken aşağıda yer alan tabloda diğer maaş tutarlarına göre verilen ücreti inceleyebilirsiniz;

0x0-iskur-issizlik-maasi-basvurusu-nasil-ve-nereden-yapilir-2020-issizlik-maasi-ne-kadar-kimlere-verilidir-sartlari-nelerdir-1587135807806

İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır?

İşsizlik maaşı; 4447 sayılı "İşsizlik Sigortası Kanunu" kapsamında içeriği tanımlanıp şartları belirlenen ve sigorta kollarından herhangi birine bağlı bir şekilde çalışma hayatını sürdüren vatandaşlar için bir nevi güvence niteliği taşımaktadır.

Bu kapsamda; kişinin bu ödenekten faydalanabilmesi adına İŞKUR birimine başvurması gerekmektedir. İŞKUR işsizlik maaşı başvurusu yapmak için şartlara uygun olan kişiler kendilerine en yakın İŞKUR şubesine veya elektronik ortamdan www.iskur.gov.tr adresinden işlemlerini gerçekleştirebilir.

e-devlet kapısı sistemi üzerinden TC kimlik ve şifrenizle giriş yaparak ve size yöneltilen soruları doğru ve güncel bilgilerle doldurarak 2020 İşsizlik maaşı/ödeneği başvurusu yapabilirsiniz.

Sabah

Haber Ara