Dolar

32,2617

Euro

34,7078

Altın

2.401,07

Bist

10.336,50

'IŞİD'lilerin çocukları ailelerinden ayrı yerlerde tutuluyor'

Suriye'de PYD yönetimi altındaki bölgelerde IŞİD'lilerin çocuklarının 10-12 yaşlarının ardından ailelerinden zorla alındıkları ve çoğu 'gizli' gözaltı merkezlerinde tutuldukları belirtiliyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-23 10:01:42

'IŞİD'lilerin çocukları ailelerinden ayrı yerlerde tutuluyor'

Suriye'de 29 bine yakın yabancı uyruklu çocuk olduğu belirtiliyor. UNICEF verilerine göre bu çocukların yaklaşık 20 bini Iraklı, diğerleriyse yaklaşık 60 farklı ülkeden ve çoğunluğu 12 yaşın altında.

AİLELERİNDEN UZAKLAŞTIRILIYORLAR

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) Sözcüsü Marta Hurtado Suriye'nin kuzeydoğusunda PYD'nin yönetimi ellerinde tuttuğu Haseke'de özellikle 12 yaş üzeri çocukların aile bireylerinden uzaklaştırıldığına yönelik haberler geldiğini söyledi.

"ÇOCUKLAR KORKUNÇ KOŞULLAR ALTINDA BIRAKILIYOR"

Suriye, Irak ve dünyanın diğer çatışma bölgelerindeki kamplarda, gözaltı merkezlerinde ve yetimhanelerde kalan çocukların karşılaştığı durumların vahametine dikkat çeken UNICEF Yönetici Direktörü Henrietta Fore bu çocukların ‘korkunç koşullar altında' yaşamak zorunda bırakıldığını vurguladı.

"SİVİL ÖLÜMLER SÜRÜYOR"

Suriye'nin kuzeybatısında da durumun çok farklı olmadığı, hatta bölgede ateşkes ilan edilmiş olmasına karşın çatışmaların devam ettiği bildiriliyor.

OHCHR Sözcüsü Hurtado, bölgede askeri birliklerin çoğunlukla sivil kurumların yakınında bulunduğunu, bu nedenle de çatışma anında sivillerin saldırıların hedefi olduğunu söyledi.

Haber Ara