Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

IŞİD'li Fransızların eşleri Fransa'da yargılanmak istiyor

IŞİD'li Fransızların eşleri, çocukları ve yakınları adına konuşan avukatları hazırladığı şikayet dilekçesinde “Suriye Kürdistan”ının “gerçek bir ülke” olmaması nedeniyle orada tutulmak istemediklerini ve Fransa’da yargılanmaya izin verilmediği için şikayetçi olduklarını söyledi. Fransa Adalet Bakanı Nicole Belloubet, Suriye'de IŞİD’e katılan Fransız vatandaşlarının PYD'nin başını çektiği DSG tarafından yargılanmasına yeşil ışık yakmıştı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-18 14:24:42

IŞİD'li Fransızların eşleri Fransa'da yargılanmak istiyor

TIMETURK | ÇEVİRİ

Suriye'ye giden kadınların Fransa'da yasal süreçlerden geçmesi gerektiğini belirten avukatlar Marie Dose, William Bourdon, Martin Pradel ve Marc Bailly Twitter'dan da açıklama yaptılar.

PARİS'E DAVA AÇTILAR

Bu açıklamada PYD'nin IŞİD bölgesinde yakaladığı kadınların Paris'e dava açtıkları belirtildi. Avukatların temsil ettikleri kadın ve çocuk sayısı ise bilinmiyor.

"FRANSA TOPRAKLARINA İNDİKLERİ AN SUÇLAMALARI KABUL EDECKELER"

Avukatlar tarafından yapılan açıklamada, kadınların Fransa topraklarına iner inmez kendi cezai sorumluluklarını kabul edecekleri ifade edildi.

FRANSA'NIN TUTUMU ELEŞTİRİLDİ

Ayrıca Fransız yetkililerin, bu tutumunun, "çocukları ve kadınları bir savaş alanında açık tehlikeye maruz bıraktıkları" belirtildi. Suriye Kürdistanı'nın ise yasal bir ülke olmadığı için kadın ve çocukların orada tutulmasının da yasal olmadığı aktarıldı.

690 FRANSIZ VATANDAŞI IŞİD'Lİ

Son verilere göre 690 Fransız vatandaşı, 300 kadın olmak üzere IŞİD için Suriye ve Irak'a savaşmaya gitti. 400 çocuğun ise bu ülkelerde doğduğu ya da daha sonra bu ülkelere getirildiği Fransız terör başsavcısı tarafından teyit edildi. 

FRANSA PYD YARGISINI KABUL ETMİŞTİ

Fransa Adalet Bakanı Nicole Belloubet, Suriye'de IŞİD'e katılan Fransız vatandaşlarının PYD'nin başını çektiği DSG tarafından yargılanmasına yeşil ışık yakmıştı.

 

Haber Ara