Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

IŞİD'in 'Halep emiri' şimdi PKK saflarında

İddiaya göre IŞİD'in eski 'Halep emiri' Abdullah Sufuni, 60 kişiyle Afrin’e gönderildi ve şu anda MEnbiç, Deyrizor, Tabka, Rasulayn, Rakka ve Ayn İsa’dan getirilen 240 IŞİD'liyi yönetiyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-09 08:19:38

IŞİD'in 'Halep emiri' şimdi PKK saflarında

Yeni Şafak'tan Yılmaz Bilgen'in haberine göre TSK ve ÖSO'ya karşı savaşmak üzere Afrin'e gelen IŞİD'li Sufuni'nin, 2017 yılında Ayn el-Arab'da (Kobani) PKK üniformalarıyla görüntülendiği ortaya çıktı. Aslen İdlibli olan Sufuni, sosyal medya hesabında “PKK saflarına Fırat Kalkanı'nın intikamını almak için katıldım” diye yazdı.

Habere göre Yardımcılığını Ali Şeyh isimli bir başka eski IŞİD'linin yaptığı grupta Tunus, Irak, Cezayir ve Libya asıllı teröristler yer alıyor.

resized_0fd12-48d0dd9dcevfg

SABOTAJ İÇİN BEKLEDİLER

Ayn İsa, Ayn el-Arab, Rakka ve Deyrizor bölgelerinde PKK-ABD ittifakına katılmış eski DEAŞ'lılardan bazıları geçtiğimiz kasım-aralık döneminde Afrin'e keşif amaçlı geldi. Türkiye sınırındaki çeşitli noktaları inceleyen grup, İdlib'de gözlem noktaları kurmakta olan TSK'nın faaliyetlerini de sabote etmek için planlar yaptı. IŞİD'li teröristler, İdlib kuzeyinde Afrin sınır hattındaki Der Ballut, Samankale ve Şeyh Akil bölgelerine yerleşen Türk askeri noktalarına sabotaj planı üzerinde çalıştı. Iys köyüne gözlem noktası kurmak için 30 Ocak'ta İdlib'e intikal eden Türk askeri konvoyuna yönelik bombalı saldırının aynı grup tarafından gerçekleştirildiği değerlendiriliyor.

RUSYA: IŞİD'LİLER PKK SAFLARINDA

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, PKK'nın serbest bıraktığı IŞİD'lileri kendi safına kattığını söyledi. PYD/PKK'nın geçen ay Suriye'de 400 IŞİD'liyi serbest bıraktığını vurgulayan Nebenzia, 120 IŞİD'linin, PYD'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri (DSG) saflarına katıldığını ifade etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ndeki terör toplantısında konuşan Nebenzia, teröristlere karşı çifte standart uygulandığını kaydetti. Nebenzia, IŞİD'e doğrudan ya da dolaylı destek verenlerin sorumlu tutulması gerektiğine, ancak geçen ay bu tip ihlaller yaşandığına dikkati çekti.

İngiliz BBC televizyonu geçtiğimiz Kasım ayında PKK'lıların Rakka'da 350 IŞİD'liyi serbest bırakmasının görüntülerini yayınlamıştı.

 

Haber Ara