Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

IŞİD, Esed ile anlaştı, çekiliyor!

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD ve Esed'in anlaşmaya vardığını belirtti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-25 02:35:22

IŞİD, Esed ile anlaştı, çekiliyor!

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, Suriye'nin başkenti Şam'da Esed hükümet güçleri ile IŞİD arasında bir anlaşmanın sağlandığını iddia etti.

Islahhaber'da yer alan bilgide; Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin kurucusu ve başkanı Rami Abdurrahman tarafından yapılan açıklamada, Şam'da bulunan IŞİD'in Esed rejimiyle BM aracılığında varılan anlaşma çerçevesinde muhalif birliklerden ele geçirilen bölgeleri terk edeceği bildirildi.

Rami Abdurrahman'ın Perşembe günü yaptığı açıklamada, bölgede varlığı bulunan IŞİD savaşçılarının ve ailelerinin, yanı sıra bazı yaralı savaşçıların güvenli bir geçişle bölgeyi terkedeceği ifade edildi.

Varılan anlaşmayla Şam yakınlarındaki IŞİD varlığınının sona erdirilmesi planlanırken İngiltere merkezli Suriye Gözlemevi başkanı Rami Abdurrahman'ın ayrıca IŞİD'in Yermük Mülteci kampı ve Hacer el Esved'ten çıkması beklendiği bildirildi.

Suriye Ulusal Uzlaşı Bakanı Ali Haydar'da daha önce Yermük Mülteci Kampın'da bulunan IŞİD'in anlaşmayla dışarı çıkarılmasının planlandığını belirtmiş fakat söz konu konu hakkında daha fazla bilgiye yer vermemişti.

Haber Ara