Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'IŞİD'e ait stratejik noktalar bombalandı'

Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleri Ramadi kentindeki 8'inci Tugay'a düzenlediği baskında 13 militan öldürüldü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-04 17:24:43

'IŞİD'e ait stratejik noktalar bombalandı'

AA'nın haberine göre, Enbar Operasyolar Komutanlığı'nda görevli Albay Velid el Duleymi, yaptığı açıklamada, "Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleri daha önce IŞİD'in kontrolünde bulunan Enbar iline bağlı Ramadi kentinin batısındaki 8'inci Tugay'a düzenlenen baskına, 'terör'le mücadele çerçevesinde, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait savaş uçakları da destek verdi" ifadelerini kullandı.

IŞİD militanları ve ordu güçleri arasında şiddetli çatışmaların halen devam ettiğini belirten Duleymi, "Söz konusu Tugay'a yapılan baskında şuana kadar 13 militan öldürüldü. Aynı zamanda IŞİD'e ait stratejik noktalar bombalandı ve örgüte ait iki araç imha edildi" bilgisini paylaştı.

Duleymi, söz konusu baskın sırasında hiç bir Iraklı askerin hayatını kaybetmediğini aktararak, yaralılar hakkında herhangi bir sayı vermedi.

"Ramadi'yi güvenli bir şekilde terk edin"

Öte yandan Enbar İl Meclis Başkanı Sabah Kerhut ise, "Ramadi kent merkezine yaklaşan güvenlik güçleri hoparlör ve uçaklardan atılan broşürlerle kentte kalan sivil halkı uyararak, yapılacak olası bir operasyonda kimsenin zarar görmemesi için kentin güvenli bir şekilde terk edilmesi isteniliyor" dedi.

Kerhut, IŞİD'in bu durumdan çok ciddi şekilde tedirgin olduğunu dile getirerek, "Militanlar, sivil halkın kenti terk etmemeleri yönünde tehditlerde bulunuyor. Bu şekilde kent sakinlerini güvenlik güçlerine karşı kalkan olarak kullanıp, ilerleme ve baskınların önüne geçmek istiyor" şeklinde konuştu.

Haber Ara