Dolar

32,2334

Euro

34,7639

Altın

2.458,90

Bist

10.343,06

İş arkadaşları ağzını bantlayarak cezalandırdı

İskoçya’daki bir devlet kurumunda çalışan kadın, buradaki cinsiyetçi ve ırkçı kültürden şikâyetçi olunca, ağzını bantlayıp bir sandalyeye bağladılar. Kadının müdürüne yaptığı şikayet karşısında aldığı cevap ise şaşkına çevirdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-24 15:08:08

İş arkadaşları ağzını bantlayarak cezalandırdı

Yıllardır İskoçya devletine bağlı Scrabster balıkçılık müdürlüğünde çalışan DeeAnn Fitzpatrick, erkek çalışanların kendisine yaptığı eziyetlere dayanamadı. Her gün gördüğü ırkçılık, tehditler ve düşük yapmasıyla dahi alay eden şakalardan sonra, müdürüne şikâyette bulundu.

Kanadalı kadının şikâyeti bir işe yaramadı ve bir kadınla çalışmak istemediklerini tekrar vurgulayan Reid Anderson ve Jody Paske, DeeAnn Fitzpatrick'in ağzını bantlayıp sandalyeye bağladılar. Daha sonra da ‘kendilerini ispiyonladığı için cezalandırdıkları' kadının fotoğrafını çektiler.
'Erkekler çocuk kalır'

2010'da gerçekleşen bu olay hakkında da müdürler hiçbir şey yapmadı. Kadına, “Erkek çocukları, hep çocuk kalır” dendi. Daha sonra da Reid Anderson terfi aldı.

İLK KEZ KAMUOYUYLA PAYLAŞTI

DeeAnn Fitzpatrick ise 2016'da Kanada'daki babası hastalanarak ölüm döşeğine düşünce işe gidemediği için uyarı aldı. Kasım ayında gerçekleşen bu olayın ardından, kurumla ilişkisi de kesildi.

49 yaşındaki kadın, üzerinden yıllar geçen olayın ardından iş mahkemesine başvurdu. 10 yılı aşkın süredir kendisine kötü muamelede bulunulduğunu belirterek, fotoğrafı ilk kez kamuoyuyla paylaştı.

İngiliz basınının manşetlerini süsleyen fotoğraf, 3 yıldan fazla süre önce çekildiği için delil olarak kabul edilmedi. Mahkemenin sonucu ise merakla bekleniyor.

Haber Ara