Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İranlı milletvekili: Türkiye'nin Azerbaycan ve Nahcivan'daki girişimleri engellenmelidir

9 Kasım 2020’de Azerbaycan-Ermenistan arasında yapılan anlaşma ile ilgili İran meclisinde konuşma yapan Şazend Milletvekili Mahmud Ahmedi Biğeş, Karabağ ateşkes anlaşmasında Türkiye ve Rusya'nın perde arkası karar aldığını ve Erdoğan'ın “yeni Osmanlıcılığı ihya” amacıyla Nahçivan koridorunu açtığını iddia ederek resmi tavır koyulmasını istedi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-19 16:21:01

İranlı milletvekili: Türkiye'nin Azerbaycan ve Nahcivan'daki girişimleri engellenmelidir

“Recep Tayyip Erdoğan yeni Osmanlıcılığı ihya etmek hayaliyle hareket ediyor”

İran meclis televizyonun yayınladığı konuşmasında, milletvekili Biğeş şunları söyledi;

“Hiç dikkat ettiniz mi? Geçen iki ay içinde İran'ın kuzey ve kuzeybatı sınırlarında neler oldu ve ne facialar baş gösterdi? Ermenistan ve Azerbaycan ateşkesinin perde arkasında ne vardı biliyor musunuz? Rusya ve Türkiye'nin hiçbir anlaşması yoktu. Ama Ermenistan'ın sınır İran'ın sınırından uzaklaştı. Biliyor muydunuz ki, Erdoğan yeni Osmanlıcığı ihya etmek düşüncesiyle Türkiye'yi Nahcivan ve Azerbaycan Cumhuriyeti'ne bağladı. Bu işle biz sonsuza kadar komşumuz ve bağımsız Ermenistan ile ilişkilerde ve gidiş gelişlerimizde Azerbaycan Cumhuriyeti'nden izin istemek durumundayız ve Azerbaycan da Siyonistlerden izin istesin. Biliyor musunuz İsrail Araplarla barış yaparak Basra Körfezi'ne yerleşti ve Türkiye'nin bizim sınırlarımızdaki totaliterliği bitmek bilmiyor. Recep Tayyip Erdoğan yeni Osmanlıcılığı ihya etmek hayaliyle hareket ediyor.”

"İran resmi açıklama yapmalı" çağrısı

Ahmedi Biğeş ayrıca, ikinci kez aldığı söz alarak İran meclisinin bir bildiri yayınlamasını, Türkiye'nin Azerbaycan ile arasında Nahcivan koridoru girişimini resmi açıklamayla tanımadığını bildirmesini ve İran'ın Azerbaycan, Ermenistan ve Türkiye Büyükelçilerinin açıklama yapmaya çağırılmasını istedi.

Haber Ara