Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'İran ve Türkiye'yle görüşmelerimizde Esed'e geleceğini tartışmadık'

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, İran ve Türkiye ile yaptıkları görüşmelerde Esed'e

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-22 17:08:16

'İran ve Türkiye'yle görüşmelerimizde Esed'e geleceğini tartışmadık'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Sputnik, RİA Novosti'ye konuşan Ryabkov'un açıklamalarını aktardı.

İran ve Türkiye ile yaptıkları üçlü görüşmelerde Esed'in geleceğinin ne olacağını konuşup konuşmadıkları sorusuna "Bu şu anda kesinlikle güncel olan bir konu değil" karşılığını vererek, konuyu konuşmadıklarını söyledi.

Ryabkov, "Önümüzde Halep, Palmira, insani yardım durumu ve siyasal sürecin yeniden başlatılmasına ilişkin meseleler duruyor. Bahsettiğiniz mesele aramızda tartışılmıyor. Zira ertelenmemesi gereken başka şeyler var" diye devam etti.

NE OLMUŞTU?

Rusya, İran ve Türkiye'nin dışişleri bakanları önceki gün Moskova'da üçlü bir görüşme gerçekleştirmişti. Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, görüşmenin ardından Moskova, Tahran ve Ankara'nın, Suriye'deki önceliğin rejim değişikliği değil, terörle mücadele olduğu konusunda mutabık olduğunu kaydetmişti. Ayrıca üç ülkenin dışişleri bakanları görüşmede kabul ettikleri ortak bildiride, Suriye hükümeti ve muhalifler arasında bir barış anlaşması sağlanması ve söz konusu anlaşmanın ülke genelinde kabul edilmesi için çabalanması konusunda arabuluculuk yapmayı kabul ettiklerini belirtmişti.

Haber Ara