Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İran Parlamentosu’ndan, Türkiye’nin Suriye operasyonuna kınama!

İran Parlamentosu’nda bugün gerçekleşen oturumda, uluslararası camianın Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı karşısında sessiz kalması kınandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-14 17:39:08

İran Parlamentosu’ndan, Türkiye’nin Suriye operasyonuna kınama!

Eli kanlı Esed rejiminin en büyük destekçilerinden İran'ın, Türkiye'nin Suriye'ye düzenlediği operasyona tepkisi sürüyor.

İran Parlamentosu'nda bugün gerçekleşen oturumda, uluslararası camianın Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı karşısında sessiz kalması kınandı.

Parlamento oturumunda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Rojava'ya yönelik saldırısının kınandığı duyuruldu.

Rojava'ya yönelik operasyonun başlamasının ardından Doğu Kürdistan kentlerinde geniş çaplı protesto gösterileri düzenlenmişti.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de, Türkiye'nin düzenlediği operasyona karşı olduklarını ifade ettiği bildirilmişti.

Zarif'in Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla görüşmesinin ardından İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Zarif, askeri operasyona karşı olduklarını ifade etti ve Suriye'nin toprak bütünlüğü ile ulusal egemenliğine saygı çağrısı gerçekleştirdi” denilmişti.

İran Dışişleri açıklamasına göre, Çavuşoğlu ise görüşmede Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyulacağını ve operasyonun ‘geçici olacağı' hususunda Tahran'a garanti vermişti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani da, operasyonu desteklemediklerine dair açıklama yapmıştı.

RUHANİ: TÜRKİYE'NİN KAYGILARINI ANLIYORUZ

Öte yandan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin Kuzey Suriye ile ilgili kaygılarını algıladıklarını söyledi.

Ruhani Suriye- Türkiye sınırlarındaki olaylarla ilgili olarak, "Bugün Suriye'de bölge için iyi olmayan bir durumla karşı karşıyayız. Hepimiz Astana sürecinin korunması için çalışmalıyız, İran- Rusya ve Türkiye bu sürecin korunması için çaba sarf etmeliler" dedi.

Ruhani, "Türkiye'nin Kuzey Suriye ile kaygıları vardır, Türkiye'nin kaygılarını anlayabiliriz fakat bir Türkiye'nin bu kaygılarını giderdiği yolu beğenmiyoruz ve sonuçlarından kaygılıyız" dedi.

 

Haber Ara