Dolar

32,2595

Euro

34,7085

Altın

2.401,69

Bist

10.336,50

İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması

İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 23:19:07

İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Barack Obama'ya, İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1 grubu) arasında nükleer müzakerelerde varılan anlaşmaya ilişkin endişelerini iletti.

İsrail radyosunda yer alan habere göre, Netanyahu Obama ile yaptığı telefon görüşmesinde, nükleer müzakerelerde varılan anlaşmaya ilişkin endişelerini dile getirerek, bunun İsrail ve tüm dünyanın güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı.

Anlaşmanın değinilmeyen iki temel tehlikeyi gündeme getirdiğine işaret eden Netanyahu'nun görüşmede şu ifadelere yer verdiği kaydedildi:

"Bu tehlikelerin ilki, İran'a anlaşmaya 10 ila 15 yıl bağlı kaldıktan sonra ya da Tahran'ın anlaşmayı ihlal kararı alması durumunda nükleer silah temini fırsatı verilmesi. İkinci tehlike ise yüz milyarlarca doların İran'a akması. Bu meblağın bir kısmı, İsrail ve tüm dünyanın güvenliğini tehdit eden terör faaliyetlerini finanse edilebilir."

Netanyahu, İran ile Birleşmiş Milletler'in (BM) beş daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın oluşturduğu 5+1 ülkeleri arasında nükleer müzakerelerde varılan anlaşmayı sert bir tepki göstererek "tarihi bir hata" olarak nitelendirmişti.

Haber Ara