Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İran heyeti saldırı planı için Şam’da

İran milletvekilleri, Esed rejimi ile Suriye’nin kuzey doğusunda başlatacakları operasyon için Şam’a gitti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 13:22:49

İran heyeti saldırı planı için Şam’da

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

İran milletvekilleri, Esed rejimi ile Suriye'nin kuzey doğusunda muhaliflere karşı başlatacakları operasyonun detaylarını görüşmek üzere Şam'a gitti.

Şam ziyareti, İran meclisi Ulusal Güvenlik ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleaddin Burujerdi'nin liderliğinde gerçekleştiriliyor. Ziyaret, iki üst düzey İranlı komutan'ın Suriye'de öldürülmesinin ardından İran askerlerinin Suriye ordusunu taarruza hazırladıkları zamana denk gelmekte.

Burujerdi Şam havaalanında yaptığı açıklamada “Amerika önderliğindeki koalisyon terörizmle mücadelede başarız olmuştur. Suriye, Irak, İran ve Rusya arasındaki iş birliği yapıcı ve başarılıdır” dedi. Yetkililerin aktardığına göre temsilciler heyeti Esed ile görüşecek.

İran geçtiğimiz günlerde kara harekatı başlatmak üzere Suriye'ye binlerce piyade göndermişti.

Rusya ve İran'dan askeri destek alan Suriye ordusu, Esed'in varlığını sürdürebilmesi için hayati önem arzeden batı bölgelerindeki muhalifleri buradan silmeyi istiyor.

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abdullahian Salı günü yaptığı açıklamada Tahran ve Rusya'nın Suriye'de barış planı üzerinde çalıştıklarını söylemişti. Ancak Batılı devletler ve Ortadoğu'daki birçok ülke, barışın önşartı olarak Esed'in gitmesi gerektiğini belirtiyor.

Abdullahian, Suriye dışileri bakan yardımcısı Faysal Mikdad'ın barıl planını görüşmek üzere gelecek hafta Tahran'a geleceğini söyledi.

reuters'te yayımlanan haber Melahat Kemal tarafından Timetürk için Türkçe'ye aktarılmıştır.

 

Haber Ara