Dolar

32,5853

Euro

34,7947

Altın

2.507,22

Bist

9.693,46

İran, Basra Körfezi’nde bir gemiye daha el koydu

İran Devrim Muhafızları, Basra Körfez'inde yakıt taşıyan bir gemiye, 'yakıt kaçırdığı' gerekçesiyle el koyduğunu, 7 denizcinin de gözaltına alındığını açıkladı. Geçtiğimiz ay, İran Devrim Muhafızları Hürmüz Boğazı’nda İngiltere’ye ait bir tankere el koymuş, iki ülke arasındaki gerilim olayın ardından yükselmişti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-04 12:03:03

İran, Basra Körfezi’nde bir gemiye daha el koydu

İran, Basra Körfezi'nde kaçak akaryakıt taşıyan gemilere savaş açtı. İran, geçtiğimiz ay İngiltere'ye ait bir tankere el koymasından sonda bügün de Basra Körfez'inde yakıt taşıyan bir gemiye, 'yakıt kaçırdığı' gerekçesiyle el koyduğunu, 7 denizcinin de gözaltında alındığını açıkladı.

İran'ın güneyindeki Basra Körfezi'nde yer alan Farsi Adası çevresinde kaçak akaryakıt taşıyan yabancı bir gemi, Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri tarafından alıkonuldu.

Devrim Muhafızları tarafından yayınlanan açıklamaya göre, operasyon sonucu 700 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Geminin bazı 'Arap devletlerine' petrol kaçırdığı idda edildi.

Söz konusu yabancı geminin Buşehr limanına çekildiği kaydedildi.

Yabancı bayraklı olduğu söylenen geminin kime ait olduğu belirtilmedi.

Geçtiğimiz ay, İran Devrim Muhafızları Hürmüz Boğazı'nda İngiltere'ye ait bir tankere el koymuş, iki ülke arasındaki gerilim olayın ardından yükselmişti.

ABD ve bazı Avrupalı ükleler yaşanan gelişmelerin ardından Hürmüz Boğazı'nın güvenliğinin sağlanması için bölgede bir deniz kuvveti oluşturma yolunda adımlar atmıştı.

 

Haber Ara