Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İran'dan ABD'ye: Ortadoğu'da 'İranofobi' yayıyorsunuz

İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi, ABD'nin Ortadoğu'daki 'tehlikeli teröristlere' silah sattığını ve 'İranofobi' yaydığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-22 13:17:09

İran'dan ABD'ye: Ortadoğu'da 'İranofobi' yayıyorsunuz

İran Devlet Televizyonu'nun aktardığına göre, Kasımi "ABD Başkanı bir kez daha İran hakkındaki temelsiz iddialarını yineleyerek, İranofobiyi yayma yoluyla bölgedeki ülkeleri daha fazla silah almaya teşvik etmeyi denedi" dedi.

Trump'ın ziyareti sırasında ABD ve Suudi Arabistan ilk kısmı 110 milyar doları bulan bir askeri anlaşma imzalamıştı.

"ABD, düşmanca politikaları ile bölgedeki teröristleri tekrar canlandırıyor" ifadelerini kullanan Kasımi, "ABD tehlikeli teröristlere silah satmayı bırakmalı" diye konuştu.

Kasiımi ayrıca "ABD ve müttefikleri İran'ın demokratik, güçlü ve istikrarlı bir ülke olduğunu ve barış, iyi komşuluk, şiddetsiz ve aşırılıksız bir dünyanın yaratılmasını desteklediğini bilmeleri gerektiğini" söyledi.

N EOLMUŞTU?

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Kral Abdulaziz Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ABD-Arap ve İslam Ülkeleri Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Trump, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı 'İran'ın desteğiyle tarif edilemeyecek kadar korkunç suçlar işlemekle' suçlamış, "İran rejimi, küresel terörizme öncülük ediyor. Bölgede yıkım ve kaosu yayıyor" iddialarında bulunmuştu.

 

Haber Ara