Dolar

32,3098

Euro

34,8400

Altın

2.392,68

Bist

10.276,88

İran'da Esed protestosu

İran'da 'Ruhani'ye ölüm' sloganları ile dünya gündemine gelen protestolar 'Suriye'yi terk edin' sloganları ile konuşulmaya devam ediliyor. Buna göre göstericiler, İran yönetiminin Suriye'deki iç savaşa dahil olmasını da protesto etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-30 09:08:27

İran'da Esed protestosu

İran'ın Meşhed, Kaşan ve Nişabur şehirlerinde gösteri yapan binlerce kişi, temel gıda maddelerine gelen yüzde 40'lık zamları protesto etti.

ZAMLAR, İRAN'IN SURİYE'DEKİ SAVAŞA DAHİL OLMASI SEBEBİYLE GELDİ

Protestocular fiyatlardaki artışı Tahran'ın Esed rejimini kurtarmak için Suriye'deki iç savaşa dahil olmasına bağlıyor.

GÖZALTILAR YAŞANDI

Meşhet Valisi Muhammed Rahim Nuriziyan, şehirde “Yüksek Fiyatlara Hayır” isimli izinsiz miting yapıldığını, polisin göstericilere büyük bir tolerans gösterdiğini söyledi. Nuriziyan, polisin devlet malına zarar vermekle suçladığı bazı göstericileri gözaltına aldığını belirtti. IRNA haber ajansının verdiği bilgiye göre, yalnızca Meşhed'de 52 kişinin tutuklandı.

1_114

2_101

DOĞRUDAN ESED PROTESTO EDİLDİ

Bazı göstericilerin de doğrudan İran'ın Suriye'deki iç savaşa dahil olmasını ve Esed'i desteklemesini protesto ettiği belirtildi. Sosyal medyadaki videolarda, göstericilerin "Suriye'yi terk edin, bizi düşünün" sloganları atarak İran'ın Suriye'nin altı yıllık iç savaşında muhaliflerle savaşan Esed'e sağladığı askeri ve mali desteği eleştirdikleri görüldü.

RUHANİ İÇİN 'ÖLÜM' SLOGANLARI 

Sosyal medyada yayınlanan videolara göre göstericiler "Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye ölüm" ve "Diktatöre Ölüm" sloganları attılar.

3_82

5_54

 

 

3 MİLYONLUK İŞSİZ NÜFUS

İran'da 3 milyon insanın işsiz olduğu, nüfusun yüzde 35'inin açlık sınırında olduğu iddia edildi.

SERT MÜDAHALE ÇAĞRISI

Göstericilerin hükümet karşıtı sloganlar atmasının ardından, etkin din adamlarından Ayetullah Ahmed Alamolhoda sert müdahale çağrısında bulundu. Alamolhoda, "Güvenlik güçleri ve kolluk kuvvetleri isyancıları kendi hallerine bırakırsa, düşmanlar yayınlayacakları görüntüler ve fotoğraflar ile İran İslam Cumhuriyeti'nin Meşhed'de devrimci temelini kaybettiğini söyleyeceklerdir" dedi.

1775541_940x531

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Meşhed'deki temsilcisi olan Alamolhoda, birkaç kişinin yüksek fiyatlarla ilgili protestolardan faydalanarak İran'ın bölgesel çatışmalara katılmasına karşı sloganlar attığını söyledi.

 

Haber Ara