Dolar

32,4433

Euro

34,7635

Altın

2.440,99

Bist

9.915,62

Irak'taki ABD askeri üssüne bir haftada ikinci füze saldırısı

Irak'ta ABD askerlerinin konuşlu olduğu Taci Askeri Üssü'ne yeni bir füze saldırısı düzenlendiği bildirildi. Hafta içinde düzenlenen füze saldırısında 3 asker hayatını kaybetmiş, 12 asker de yaralanmıştı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-14 11:46:03

Irak'taki ABD askeri üssüne bir haftada ikinci füze saldırısı

Irak'ta ABD askerlerinin konuşlu olduğu Taci Askeri Üssü'ne yeni bir füze saldırısı düzenlendiği bildirildi.

İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin, Irak'ın başkenti Bağdat Havalanı'nda ABD tarafından düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmesinden sonra Irak'ta ABD hedeflerine yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi.

Hafta içinde füze saldırısını uğrayan ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, Irak'ta koalisyon kuvvetlerinin konuşlu olduğu Taci üssüne, bugün de katyuşa füzesiyle saldırı düzenlendiği bildirildi.

"Alsumaria News" web sitesi, Irak'taki bir güvenlik kaynağına dayandırdığı haberinde, "Katyuşa roketleri bugün başkent Bağdat'ın kuzeyinde, Taci kampına indi" dedi.

Bir güvenlik kaynağı ise, Taci askeri üssüne düzenlenen saldırıda 11 Katyuşa roketinin düştüğünü, iki kişinin de yaralandığını açıkladı.

Öte yandan yerel medyada, saldırıya ilişkin paylaşılan ilk görüntülerde, bölgeden yoğun olmayan bir dumanın yükseldiği görüldü. 

Hafta içinde Bağdat'ın kuzeyinde, ABD askerlerinin bulunduğu Taci Askeri Üssü'ne düzenlenen katyuşa füze saldırısında 3 asker hayatını kaybederken, 12 asker de yaralanmıştı.

Hafta içinde Taci askeri üssünün vurulmasından sonra,  ABD öncülüğündeki DEAŞ Karşıtı Koalisyon'un savaş uçakları Suriye'de İran'a ait Bukemal ilçesinde bulunan İmam Ali üssü, sanayi ve Hizam bölgelerindeki askeri noktalara saldırmıştı.. 

Yaklaşık 2 buçuk ay önce, benzer bir saldırının fitilini ateşlediği gelişmeler ABD ile İran'ı savaşın eşiğine getirmişti.

27 Aralık 2019'da Irak ve IŞİD Karşıtı Koalisyon güçlerinin kaldığı bir askeri üs roketlerle vuruldu. Saldırıda Nawres Hamid isimli bir ABD vatandaşı müteahhit hayatını kaybetti. ABD saldırıdan İran destekli Katain Hizbullah örgütünün sorumlu olduğunu iddia etti. 

 

Haber Ara