Dolar

32,3660

Euro

34,9550

Altın

2.325,32

Bist

9.079,97

Irak'ta 68 gösterici kayıp

Irak'ta devam eden protesto gösterileri infazlar ve suikastlerle gündeme gelirken, gösterilerin başladığı günden beri 70 eylemcininse kaçırıldığı belirtildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-30 16:20:05

Irak'ta 68 gösterici kayıp

TIMETURK | ÇEVİRİ
PINAR HİLAL BALTA

Irak İnsan Hakları Yüksek Komisyonu (IHCHR) Cumartesi günü, ülkede Ekim ayının başından bu yana devam eden gösterilere ilişkin açıklama yaptı.

68 AKTİVİST KAYIP

Middle East Monitor'de yer alan habere göre Komisyon, bu gösterilerde toplam 68 aktivistin kaçırıldığı ve kayıp olduğunun belgelediğini duyurdu.

Irak Parlamentosu'na bağlı resmi bir komisyon olan IHCHR, İçişleri Bakanlığı'nın konuyu takip ettiğini söyledi.

EYLEMCİLERE KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE SALDIRILIYOR

Hükümete ve iktidardaki siyasi seçkinlere karşı protesto gösterileri yapan eylemciler, protestoların patlak vermesinden bu yana suikastlar, adam kaçırma ve gizli yerlerde işkence gibi koordineli saldırılara maruz kaldılar.

Bu saldırılar son haftalarda yoğunlaşırken, hükümet defalarca bu operasyonlardan sorumlu olanları yargılamak için söz verdi, ancak sözler yerine getirilmedi.

Göstericiler İran yanlısı Şii milisleri işaret ediyor.

IRAK'DA SON DURUM

Irak'ta 1 Ekim'den bu yana devam eden hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle Başbakan Adil Abdulmehdi, 29 Kasım'da görevinden istifa etmişti. Gösterilerde şu ana kadar 400'ün üzerinde insan hayatını kaybetti. Ölü sayısının hızla yükseldiği günlerde gelmeyen istifa, Iraklı Şiilerin bu ülkedeki en yüksek dini mercii Ali Sistani'nin çağrısı üzerine geldi.

Ülkede hükümeti kurma göreviyse henüz herhangi bri isme teslim edilmedi.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1324651_2

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara