Dolar

32,4781

Euro

34,7528

Altın

2.439,37

Bist

9.915,62

Irak'ın kuzeyindeki protestolarda üç kişi öldürüldü, resmi binalar ateşe verildi

3 Aralık'ta başlayan protestolar, Halepçe Eyaleti'nin Said Sadık semtindeki öfkeli protestocuların muhalefet ve tüm siyasi partilerin genel merkezlerinin yanı sıra karakolları ve ilçe belediye başkanının binasını ateşe vermesiyle tırmandı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-09 15:29:21

Irak'ın kuzeyindeki protestolarda üç kişi öldürüldü, resmi binalar ateşe verildi

Irak'ın Kürt bölgesinde ödenmeyen maaşlar ve artan işsizlik nedeniyle yapılan protesto gösterilerinde Pazartesi gününden bu yana yerel hükümet güçleri tarafından en az altı gösterici öldürüldü.

Protestoların devam ettiği Irak'ın kuzeyinde, Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) muhalif bir medya kanalını ve bölge genelinde internet erişimini kapattı.

26 yaşındaki Iraklı Kürt Adam Yahya, Erbil'in doğusundaki Çamçamal ilçesinde protestolar sırasında vurularak öldürüldü.

Ölümlerden KDP ve KYB'ye bağlı güvenlik birimleri sorumlu tutuldu

Öldürülen gencin bir erkek kardeşi, Yahya'nın protestocu olmadığını iddia ederek Kürdistan Demokratik Partisi'nin (KDP) bir şubesinin önünden geçerken parti milislerinin ateş açıp göğsünden vurması sonucu öldürdüğünü söyledi.

Bir diğer kişinin ise Diyala Valiliği'nin Kifri ilçesinde Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) şubesine bağlı silahlı kişiler tarafından vurularak öldürüldüğü iddia edildi.

İsminin açıklanmaması kaydıyla olay yerine yakın bir kaynak tarafından yapılan açıklamada, göstericilere ateş açılması üzerine KYB şube binası ateşe verildi.

Süleymaniye sağlık müdürlüğü müdür yardımcısı Hersh Salim, olaylarda üç kişinin öldürülmesinin yanı sıra bazılarının durumu ağır olmak üzere 26 protestocunun yaralandığını belirtti.

Irak'ın kuzeyinde bulunan Çamçamal mahallesindeki protestocuların ölümünden KYB ve KDP bürolarını koruyan milisler sorumlu tutuldu.

MEE

Haber Ara