Dolar

32,5238

Euro

34,9344

Altın

2.438,27

Bist

9.716,77

Irak hükümeti PKK'ya maaş ödüyor

Irak hükümetinin, PKK unsurlarına maaş vermeye devam ettiği iddia edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-11 00:07:42

Irak hükümeti PKK'ya maaş ödüyor

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

Irak Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynak, Irak hükümetinin PKK'unsurlarına askeri eğitim karşılığında maaş verdiğini iddia etti.

2 YILDAN BERİ DÜZENLİ MAAŞ

Al Quds al Arabi'nin Irak Savunma Bakanlığı'ndaki bir kaynaktan edindiği bilgiye göre PKK unsurları, Sincar dağında Yezidilerin de arasında bulunduğu YBŞ militanlarına askeri eğitim veriyor.

Irak hükümeti de YBŞ unsurlarına verilen askeri eğitim karşılığında PKK'lılara maaş ödüyor.

Al Arabi'ye göre Irak hükümeti, Sinjar dağında bulunan yaklaşık 2.500 Yezidi gence askeri eğitim veren 130 PKK'lıya iki yıldan beri düzenli olarak aylık ödeme yapıyor.

"PKK SİNCAR'DA KALICI HALE GETİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

Irak hükümeti, yerel askeri güçlere destek ve eğitim verme görüntüsü altında mali ve askeri destek verdiği PKK'yı Sincar'da kalıcı ve örgütün oradaki varlığını meşru hale getirmeye çalışıyor.

Bağdat hükümetinin, Peşmerge unsurlarına yardım etmekten kaçınarak Iraklı olmayan unsurlara federal bütçeyi kullanarak mali ve askeri destek vermesi Irak meclisindeki Kürt kanat tarafından ciddi bir biçimde eleştirilmişti.

İbadi hükümeti, IŞİD'le mücadele kapsamında ABD başta olmak üzere yabancı ülkelerden aldığı silah desteğini İran destekli Şii militanlar ve PKK'nın çeşitli kollarına dağıtırken yine Peşmerge güçlerine ulaştırmaması da önemli tepkilere yol açmıştı.

Haber Ara