Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Irak Cumhurbaşkanı: Trump'ın kararı şok etkisi yarattı

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, ABD Başkanı Donald Trump'ın vize yasağına ilişkin açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-02 12:09:51

Irak Cumhurbaşkanı: Trump'ın kararı şok etkisi yarattı

Rudaw!ın haberine göre Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Bağdat'taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yaptığı ve devlet televizyonundan yayınlanan konuşmasında karara ilişkin, “ABD Başkanı Trump'ın bu kararı bizim için şok etkisi yarattı” dedi.

Cumhurbaşkanı Masum, "ABD'nin ve dünya ülkelerinin yerine evlatlarının kanıyla teröre karşı savaşan Irak halkına insaf edilmesine yönelik sarf edilen çabalara da önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

Irak'ın bölgesel ve uluslararası çatışma eksenlerinden olmasını kabul etmeyeceklerini söyleyen Masum, tüm ülkelerle, ulusal güvenlik ve ortak çıkarlar esasına dayalı ilişkiler geliştirmekten yana olduklarını söyledi.

İBADİ'DEN AÇIKLAMA

Irak Başbakanı Haydar İbadi de Trump'ı kararından vazgeçmeye çağırarak, “Irak, sınırları dışından gelen teröristlerle savaşıyor. Trump'ın kararı sürpriz oldu ve bize kötülüktür” şeklinde konuşarak karara tepkisini göstermişti.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Trump, 27 Ocak'ta imzaladığı kararnameyle, Suriyeli mültecilerin ABD'ye gelişini askıya almış; Irak, İran, Suriye, Sudan, Libya, Somali ve Yemen vatandaşlarının da 90 gün boyunca ülkeye girişini yasaklamıştı.Irak Meclisi, ABD Başkanı Trump'ın, Irak vatandaşlarına ABD'ye girişini engelleyen kararına mislisiyle karşılık verilmesi kararını onaylamıştı.

Haber Ara