Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İngiltere ve İspanya'da sığınmacılara destek

Londra'da ve İspanya'nın yaklaşık 20 kentinde düzenlenen gösterilerde, 'sığınmacılara kapıları açın' çağrısı yapıldı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-12 21:39:44

İngiltere ve İspanya'da sığınmacılara destek

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Kentin Hyde Park Corner mevkisinden Parlamento Meydanı'na uzanan 3 kilometrelik güzergahta yürüyen on binlerce kişi, sığınmacılarla dayanışmayı ifade eden pankart ve dövizler taşıdı.

Suriye Dayanışma Platformu, Sığınmacı Konseyi, Savaşı Durdur Platformu, Göçmen Hakları Ağı ve Avaaz gibi sivil toplum kuruluşlarının örgütlenmesinde rol aldığı yürüyüşe Uluslararası Af Örgütü de destek verdi.

"20 bin mi? Şaka mı yapıyorsun?

“Cameron dışarı, sığınmacılar içeri” sloganı atan göstericiler, “20 bin mi? Şaka mı yapıyorsun?”, “Muhafazakarlar dışarı,  sığınmacılar içeri,” “Sığınmacıların hayatı önemlidir,” “İnsan, doğduğu yerden dolayı cezalandırılmamalı” gibi sloganların yer aldığı döviz ve pankartlar taşıdı.

Yürüyüş güzergahı üzerinde bulunan İngiltere Başbakanlık ofisinin önünde bir süre bekleyen göstericiler, buradan Parlamento Meydanı'na geçti.

Corbyn'den "kalpleri ve zihinleri açma" çağrısı

Parlamento Meydanı'nda göstericilere, İşçi Partisi liderliği yarışında bugün zaferini ilan eden Jeremy Corbyn de katıldı. Hükümetin sığınmacı politikasını eleştiren Corbyn, coşkuyla karşılandığı alanda kurulan platformda göstericilere hitap etti.

"Amacımız bu dünyanın sorunlarına barışçıl çözümler bulmak" ifadesini kullanan Corbyn, "Hepimiz aynı gezegen üzerinde yaşayan insanlarız. Bugün burada Parlamento Meydanı'nda, sıradan ve iyi insanlar olarak ayağa kalkıyor ve hükümetlere 'İnsanlara yardım konusunda sorumluluklarını hatırla' diyoruz" şeklinde konuştu.

Corbyn, hükümetlere "muhtaç duruma düşmüş, çaresiz, yaşamak için güvenli bir yer arayan insanlara kalplerini ve zihinlerini açma" çağrısı yaptı.

İspanya'da "sığınmacılara kapıları açın" çağrısı

İspanya'da da siyasi partilerin, işçi sendikalarının ve çok sayıda sivil toplum örgütünün katılımıyla "Dayanışma içinde bir Avrupa için. Sığınmacılar hoşgeldiniz" temalı gösteriler düzenlendi.

Madrid, Barcelona, Sevilla, Murcia, Huelva'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 20 kentte, AB ile İspanyol Hükümetine "sığınmacılara kapıları açın" çağrısında bulunuldu.

İnsanlığın, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra en kötü krizle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken göstericiler, sığınmacıların çıktığı ve transit geçiş yaptığı ülkelere insani yardım sağlamasını, ülkelerindeki savaştan kaçanlara sığınma hakkı verilmesini istedi. 

Gösterilerde "Sığınmacılar hoşgeldiniz", "Sığınma hakkı için savaşlara hayır", "İnsan olmak yasa dışı olamaz", "Hepimiz Suriyeli ya da Eritreli olabiliriz", "Akdeniz kardeşlik toprağı mı yoksa yoksulların mezarlığı mı", "İslamafobi'ye hayır" yazılı pankartlar taşındı.

Haber Ara