Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İngiltere ve AB, Brexit geçiş sürecinde anlaştı

AB ve İngiltere'nin, Brexit geçiş şartları konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi. Anlaşmaya göre İngiltere, AB'de geleceğe dönük kararlarda söz sahibi olmayacak.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-19 14:27:05

İngiltere ve AB, Brexit geçiş sürecinde anlaştı

Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere'nin, bir süredir süren müzakereler sonucunda, Brexit geçiş şartları konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

İngilitere hükümetinden kaynaklar, İngiltere hükümeti ile AB'nin, İngiltere'nin birlikten ayrılacağı Mart 2019'u takip eden iki yıllık geçiş süreci üzerinde anlaşmaya vardığını duyurdu. Varılan uzlaşmanın İngiltere'nin Brexit Bakanı David Davis ve AB Komisyonu'nun Brexit baş müzakerecisi Michel Barnier'in imzasını beklediği kaydedildi.

Wall Street Journal'ın haberine göre, anlaşma kapsamında İngiltere, 2020 sonuna kadar AB anlaşmalarının ve düzenlemelerinin parçası olmaya devam edecek. İngiltere, geleceğe dönük kararlarda ise söz sahibi olmayacak. Diplomatlar ayrıca, İrlanda adasında sınırın durumunun genel Brexit anlaşmasının bir konusu olmaya devam ettiği de ifade etti.

AB Komisyonu, İngiltere ile sürdürülen Brexit müzakerelerine ilişkin olarak bugün Brüksel'de basın toplantısı düzenleyecek. Toplantı, İngiliz Bakan Davis ile Barnier'in toplantılarının ardından gerçekleşecek.

Haber Ara