Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İngiltere'den Türkiye'ye 'AP' desteği!

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'ye yönelik müzakerelerin geçici olarak durdurulmasını öngören metni imzalamasının ardından İngiltere'den Türkiye'ye destek geldi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-25 00:25:09

İngiltere'den Türkiye'ye 'AP' desteği!

Avrupa Parlamentosu (AP), Türkiye'nin AB ile üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasını öngören metni kabul etmesinin ardından Londra'dan yapılan açıklamada, İngiltere'nin Türkiye'de reformları teşvik etme, istikrarı sağlamlaştırma ve güvenlik ile göç gibi ortak sorunları çözmedeki taahhütlerini sürdürdüğü belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan muhabirin sorusu üzerine yapılan açıklamada, “İngiltere, gerekli koşulları karşılayan, Avrupa Birliği'ne katılım sürecine bağlı olan ülkeleri desteklemeye devam edecektir. Aday ülkeler, tam üyelik koşullarını karşıladıkları zaman, Avrupa Birliği üyeleriyle birlikte karar verecektir” dendi.

'ÜYELİK KOŞULLARININ SAĞLANMASI UZAK BİR DURUM'

Açıklamada, Türkiye'nin tam üyelik koşullarını sağlamasının ise ‘uzak bir durum' olarak görüldüğü ifade edildi. AP'de bugün yapılan oylamada, Türkiye ile müzakerelerin geçici olarak dondurulmasını içeren karar 37'ye karşı 479 oyla kabul edilmişti. Kararın bağlayıcılığı bulunmasa da AB liderlerine ‘tavsiye' niteliği taşıyor.

 

Haber Ara