Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İngiltere'deki terör saldırısı

Londra'daki saldırının kurbanlarından bir kızı kurtarmaya çalışırken teröristlerce öldürülen 39 yaşındaki İspanyol vatandaşına ülkesinde üstün liyakat nişanı verilecek- İspanya, terör mağdurlarının kimliklerinin hızlı bir şekilde tespit edilmesi için AB'nin ortak önlem almasını istedi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-09 19:10:54

İngiltere'deki terör saldırısı
İspanya hükümeti, geçen hafta Londra'da düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 39 yaşındaki İspanyol vatandaşı İgnacio Echeverria'ya üstün liyakat nişanı verilmesi kararını aldı.

Hükümet Sözcüsü İnigo Mendez de Vigo, Bakanlar Kurulunda alınan karar sonrası düzenlenen basın toplantısında, saldırının kurbanlarından bir kızı kurtarmaya çalışırken öldürülen Echeverria'nın "kahraman" olduğunu söyledi.

Görgü tanıklarına göre, Echeverria'nın olay sırasında aynı anda üç teröriste birden karşı gelmeye çalıştığını ve bunun "çok asil bir davranış" olduğunu belirten Mendez de Vigo, verilen üstün liyakat nişanıyla Echeverria'nın terör eyleminde sergilediği tavrın ulusal anlamda tanındığını vurguladı.

Nişanın gelecek günlerde Başbakan Mariano Rajoy tarafından Ignacio Echeverria'nın ailesine verileceği kaydedildi.

Öte yandan Londra'daki terör eylemi sonrasında kurbanların kimliklerinin çok geç tespit edilmesinden rahatsızlık duyduğunu açıklayan İspanya hükümeti, gelecekte benzer sorunların yaşanmaması için Avrupa Birliği'nin (AB) ortak önlem almasını istedi.

İçişleri Bakanı Juan İgnacio Zoido, Lüksemburg'da düzenlenen AB adalet ve içişleri bakanları toplantısında yaptığı konuşmada, "Terör mağdurları konusunda çok hassas olmamız gerekir. Bir terör saldırısı sonrasında kurbanlar ikinci bir mağduriyet yaşamamalı. Tüm kurbanlar için süreci hızlandırmalı, kimlik tespitlerinin hızlı bir şekilde yapılmasını garanti etmeli ve bu hususta alınmış tedbirleri biraz hafifletmeliyiz." dedi.

Madrid'in Las Rozas ilçesi doğumlu Echeverria'nın cesedi olaydan 4 gün sonra Londra'ya giden ailesi tarafından teşhis edilmişti.

Londra Köprüsü'nde 3 Haziran Cumartesi günü bir minibüsü yayaların üzerine süren saldırganlar araçtan inerek çevredekileri bıçaklamıştı. Olayda üçü saldırgan 10 kişi ölmüş, saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.


Haber Ara