Dolar

32,4512

Euro

34,7970

Altın

2.440,26

Bist

9.915,62

İnce: Bu bahar yeni partiyi kurarız, bazı CHP milletvekilleri partimize katılacak

CHP içinde ve çevresinde 'Memleket Hareketi' başlatarak partileştirme kararı alan Muharrem İnce, tüzükle ilgili çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini açıkladı. Yeni partinin baharda kurulacağını belirten İnce, mevcut CHP milletvekillerinden katılanlar olacağı yönündeki iddiaları da doğruladı

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-12 14:27:42

İnce: Bu bahar yeni partiyi kurarız, bazı CHP milletvekilleri partimize katılacak

CHP'nin 2020 Temmuz'undaki 37. Olağan Kurultayı'nın ardından parti yönetimine karşı muhalefete geçen İnce, Ağustos 2019'da parti içinde 'Memleket Hareketi' başlatacağını açıklamış ve 4 Eylül'de Sivas'ta başlattığı yurt gezileri ile boy göstermişti.

İnce, 1 Kasım'da hareketin kurucularını açıkladığı toplantıda ise yeni parti kurmak için karar vereceğini açıklayarak CHP yönetimine, "Biz mecbur muyuz her hafta bir skandal olan bir partide siyaset yapmaya" şeklinde tepki göstermişti. İnce geçen yıl aralık ayı başında da yeni parti kurma kararını kamuoyuna açıkladı.

'Bir müzik lazım, bir logo lazım, o da büyük ölçüde tamam, geriye bir oy almak kalıyor'

İnce, yeni parti kuruluşu ve CHP'den istifasıyla ilgili iddialara ilişkin BBC Türkçe'ye açıklamalarda bulundu.

Parti tüzüğünün yazımının bitme aşamasına geldiğini ve program yazımının da sürdüğünü belirten İnce, "Bir müzik lazım, bir logo lazım, o da büyük ölçüde tamam, geriye bir oy almak kalıyor" dedi.

Salgın nedeniyle, bazı programların aksayabildiğini ve bu nedenle net bir tarih vermek istemediğini belirten İnce, "Bu bahara kurarız" dedi.

"Birlikte yapacağız hepsini, yakında açıklayacağız"

CHP'den yakın zamanda istifalar olacağı iddialarına ilişkin konuşan İnce, bu konuda da net bir bilgi vermedi ancak "Birlikte yapacağız hepsini, yakında açıklayacağız" ifadesini kullandı.

İnce, parti kurarsa mevcut CHP milletvekillerinden katılım olacağını doğruladı ancak şimdilik kaç kişi olacağı, kimlerin olacağı konusunda bilgi vermek istemediğini ifade etti.

İnce, parti kurma kararının gerekçesini, "Bu iktidarın alternatifi, bu muhalefet olamıyor" sözleriyle açıklarken, hedefinin cumhurbaşkanı seçilmek için gerekli olan "50+1 oy almak" olduğunu vurguladı.

Şahsını 'Millet İttifakı' içinde konumlandırdığını belirten İnce sözkonusu ittifaka nasıl dahil olacağına dair açıklamasını ise, "İttifak, seçim sathına girilirken yapılacak işlerdir. Bir siyasi partinin amaçlarına aykırıdır o. Siyasi parti önce kendi gücüne güvenmelidir. Biz 50+1 alacağız" ifadeleriyle dile getirdi.

Haber Ara