Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İlkokul öğrencilerinden Halep'e Yardım

Malatya da ilkokul öğrencileri, Halep'te yaşanan drama kayıtsız kalmayarak topladıkları bir tır yardım malzemesini Suriye'ye gönderdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-26 16:14:38

İlkokul öğrencilerinden Halep'e Yardım
Malatya da ilkokul öğrencileri, Halep'te yaşanan drama kayıtsız kalmayarak topladıkları bir tır yardım malzemesini Suriye'ye gönderdi.

Malatya Battalgazi İlçesi Kazım Karabekir İlkokulu öğrencileri topladıkları gıda ve barınma malzemelerini Halepli çocuklara ulaştırılmak üzere İHH yetkililerine teslim etti. Kazım Karabekir Ortaokulunda düzenlenen törene Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, AK Parti İl başkan Yardımcısı Şahin Karahan, İHH Malatya Temsilcisi Ömer Derin ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Yardım malzemeleri uğurlama törenin de konuşan Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Anadolu'nun her tarafından tırlarla İnsani Yardım Vakfının öncülüğünde Halep'e her gün yardımların gittiğini belirtti. Tatlı, "Malatya'mızdan da sürekli yardım tırları gidiyor. Bugünde yine Büyükşehir belediyemizin önünden kalkacak tırlara Kazım Karabekir İlkokulu öğrencilerimizin de katkıları oldu. Öğrencilerin topladığı bir tır yardım malzemesi toplandı, Halep'teki ihtiyacı olan insanlara gönderilecek. Bu çalışmada yer alan okulumuzun öğrencilerinin velilerine okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize ve İHH yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

Suriye de 6 yıldır savaşın devam ettiğini kaydeden İHH Malatya Temsilcisi Ömer Derin, bunun neticesinde yüz binlerce insan öldüğünü milyonlarca insan okulunu terk etmek zorunda kaldığını kaydetti. Derin, "Bu güzel çocuklarımız sınırın diğer tarafında da olsa bir çocuk ağlıyorsa canı yanıyorsa biz onu hissederiz dediler ve bir tır yardım malzemesi toplayıp gönderiyorlar. İnşallah büyüklere örnek olur. Umarım savaşı çıkaran büyükler bu çocukların ağlamasına artık sebep olmazlar ve bir an önce bu savaşı durdurur çocuklarda mutlu ve huzurlu yaşarlar" şeklinde konuştu.

Haber Ara