Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'İlker Başbuğ’un tutuklanmasını Fetullah Gülen istedi'

Ergenekon döneminde şahit olduğu kumpasları en ince ayrıntısına kadar anlatan Yunus Dolar, o ifadelerde, dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasını Fetullah Gülen’in istediğini söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-05 11:00:18

'İlker Başbuğ’un tutuklanmasını Fetullah Gülen istedi'

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre göre, Yunus Dolar'ı, 1980'li yıllarda FETÖ ile henüz askeri lise öğrencisi olan dayısının oğlu Yurdakul Akkuş tanıştırdı. Bursa İl Jandarma İl Alay Komutanı Yurdakul Akkuş, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra sıkıyönetim görevlendirme listeleri ile yakalanıp tutuklandı.

Yunus Dolar ise Ergenekon, Balyoz operasyonları döneminde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde Güvenlik Şube Müdürü olarak görev yapıyordu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Erzurum'da gözaltına alıdı ve OHAL kapsamında hazırlanan Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildi.

Yunus Dolar (Boyez şapkalı ve beyaz gömlekli)
595c86497152d835803f15b0

Dolar, Ergenekon ve Balyoz döneminde kurulan kumpasları anlattı.

İfadesinde İlker başbuğ'un tutuklanma enrinin Gülen'den geldiğini söyledi. İşte o açıklamalar:

Ankara'dayken Erzurum Lisesinde beraber cemaat evlerine gittiğimiz ve cemaatin yönlendirmesi ile GATA'yı kazanan ve halen GATA üroloji bölümünde Tabip Albay olan Emin Aydur bana, “Hocaefendiyi neden kızdırdınız, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u emniyet olarak neden tutuklatmadınız?” şeklinde bir şey söyledi.

Ben de, “Nasıl yani?” dedim. O da Fetullah Gülen'in emniyet hizmetine bu yönde bir talep ilettiğini, aradan geçen belli bir sürede gerçekleşmeyince bu sefer sitemkar bir mesaj daha gönderdiğini söyledi. Ben de, “Haberim yok” dedim. Aradan belli bir süre geçtikten sonra Genekurmay Başkanımız tutuklanınca kastedilen konunun bu olduğunu ve talimatın Fetullah Gülen kaynaklı olduğunu anladım.

Gecikme süresi olarak kastedilen zaman dilimi içerisinde hem delillerin üretildiği hem de cemaate yakın basın yayın organları aracılığı ile kamuoyunun hazırlandığını değerlendirdim.

Haber Ara