Dolar

32,4845

Euro

34,7989

Altın

2.440,90

Bist

9.915,62

'Ilımlı muhalif güçler saldırıların hedefi oluyor'

Pentagon Sözcüsü Smith, 'Suriyeli ılımlı muhalif güçler hem Esed rejimi hem de Nusra Cephesi ve DAEŞ gibi şiddet yanlısı aşırılıkçılar tarafından saldırıların hedefi olmaya devam ediyor' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-06 09:41:38

'Ilımlı muhalif güçler saldırıların hedefi oluyor'

Pentagon Sözcüsü Elissa Smith, AA muhabirinin, eğit donat programına katılmış Yeni Suriyeli Güçler'in Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'in yerine Nusra Cephesi'ne karşı savaşıp savaşmadığına ilişkin sorusunu yanıtladı.

Yeni Suriyeli Güçler'in 31 Temmuz sabahında Nusra Cephesi üyesi olduklarına inandığı yaklaşık 50 kişinin saldırısına uğradığını hatırlatan Smith, koalisyon güçlerinin 5 hava hücumuyla desteklenen söz konusu Suriyeli güçlerin saldırıyı başarıyla püskürttüğünü dile getirdi. Smith, bu olaydaki yaralı veya ölü sayısına ilişkin herhangi spesifik bir bilgiye sahip olmadıklarını belirtti. Ancak Smith, "Yeni Suriyeli Güçler üyelerinin Suriye'de Nusra Cephesi tarafından alıkonulduğuna dair bulgulara sahibiz. Durumu yakından izliyoruz fakat şu aşamada paylaşabileceğimiz daha fazla bilgi yok" ifadesini kullandı.

Pentagon Sözcüsü Smith, Suriyeli ılımlı muhalif güçlerin saldırıların hedefi haline gelmeyi sürdürdüğü bilgisini vererek, şunları kaydetti:

"Şunu tekrarlayabilirim ki ılımlı muhalif güçler iki cephe tarafından saldırıya uğramaya devam ediyor, hem Esed rejimi hem de Nusra Cephesi ve DAEŞ gibi şiddet yanlısı aşırılıkçılar tarafından. Nusra Cephesi, El-Kaide bağlantılı olduğunu açıkça deklare etti. Nusra Cephesi, Suriye halkının değil, El-Kaide'nin terörist amaçlarını ve ajandasını paylaşıyor. Nusra Cephesi'nin yanı sıra DAEŞ ve bölgedeki diğer terörist grupların yaydığı tehditle mücadele konusunda bölgedeki partnerlerimizle çalışma taahhüdünde bulunmayı sürdürüyoruz."

Haber Ara