Dolar

32,3313

Euro

35,1522

Altın

2.241,01

Bist

8.718,11

İletişim Başkanlığı'na Yeni Görev

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İletişim Başkanlığı’nda yeni görevler belirlendi. Buna göre, 'stratejik iletişim ve kriz yönetimine ilişkin politikaları belirlemek, bu kapsamda ulusal ve uluslararası alanda yürütülecek faaliyetlerde tüm kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyonu sağlamak' görevlerini yerine getirmek üzere İletişim Başkanlığı bünyesinde 'Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı' ihdas edildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-18 13:52:12

İletişim Başkanlığı'na Yeni Görev

İletişim Başkanlığı'na yeni görev

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İletişim Başkanlığı'nda yeni görevler belirlendi. Buna göre, "stratejik iletişim ve kriz yönetimine ilişkin politikaları belirlemek, bu kapsamda ulusal ve uluslararası alanda yürütülecek faaliyetlerde tüm kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyonu sağlamak" görevlerini yerine getirmek üzere İletişim Başkanlığı bünyesinde "Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı" ihdas edildi.

İletişim Başkanlığı'na yeni görev verildi

“İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre İletişim Başkanlığının görevleri arasına "stratejik iletişim ve kriz yönetimine ilişkin politikaları belirlemek, bu kapsamda ulusal ve uluslararası alanda yürütülecek faaliyetlerde tüm kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyonu sağlamak" da eklendi. Bu görevi yerine getirmek üzere Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İletişim Başkanlığı bünyesinde "Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı" ihdas edildi. Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığının görevleri şu şekilde sıralandı:

"Devletin stratejik amaç ve hedefleri ile devletin ve milletin menfaatleri doğrultusunda gerektiğinde ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak, ulusal ve uluslararası alanda yürütülecek faaliyetlerde uygulanacak stratejik iletişim politikalarını belirlemek. Ulusal ve uluslararası alanda stratejik iletişim ve kriz yönetimi faaliyetlerini yürütmek ve bu kapsamda ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmak. Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik iç ve dış tehdit unsurlarını analiz ederek stratejik iletişim ve kriz yönetimi açısından gerekli tedbirleri uygulamak. Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yürütülen psikolojik harekat, propaganda ve algı operasyonu faaliyetlerini belirleyerek her tür manipülasyon ve dezenformasyona karşı faaliyette bulunmak. Kriz, afet, olağanüstü hal dönemleri ile yakın savaş tehdidi, seferberlik ve savaş halinde, devletin belirlediği amaç ve hedeflere ulaşmak için stratejik iletişim ve kriz yönetimi faaliyetlerinde bulunmak. Görev alan kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyonu sağlamak."

İletişim Başkanlığı bünyesindeki Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'nın görevlerine "vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyetlerine ilişkin başvurularına yönelik işlem süreçlerinin doğru bir şekilde yürütülmesi ve hızlı sonuçlandırılması amacıyla kurumsal takip ve inceleme faaliyetlerini yürütmek" ibaresi eklendi. Kamu Diplomasisi Dairesi Başkanlığının yabancı basın mensuplarına yönelik görevlerini düzenleyen madde ise, "yabancı basın organlarının ve mensuplarının akreditasyon işlemlerini yürütmek, koordine etmek ve yabancı basın mensuplarının çalışmalarını kolaylaştırıcı tedbirler almak, bu tedbirleri uygulamak, gerekli görülmesi halinde sürekli ve geçici basın merkezleri kurmak" olarak değiştirildi. Basın ve Yayın Dairesi Başkanlığının görevlerini düzenleyen ilgili maddeler, "yerli basın organlarının ve mensuplarının akreditasyon işlemlerini yürütmek, koordine etmek ve yerli basın mensuplarının çalışmalarını kolaylaştırıcı tedbirleri almak, bu tedbirleri uygulamak, gerekli görülmesi halinde sürekli ve geçici basın merkezleri kurmak" ile "ulusal, bölgesel ve yerel basının güçlendirilmesi amacıyla faaliyetler düzenlemek" olarak değiştirildi. Basın ve Yayın Dairesi Başkanlığının görevlerine "Türk ve yabancı basın yayın organları mensuplarına basın kartı düzenlemek" ibaresi de eklendi.

Tercüme Dairesi Başkanlığının görevlerine ise, "Türkiye'nin tanıtılması amacıyla hazırlanan yayınların ihtiyaç duyulan dillere tercümesini yapmak" fıkrası eklendi. Başkanlığın görev alanına giren konularda iş birliği yapabileceği kurumları içeren maddede yer alan "kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlar" ifadesi "kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ile diğer gerçek ve tüzel kişiler" olarak değiştirildi. Kararname ile İletişim Başkanlığı bünyesinde Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü de kuruldu. Müdürlük, yerli ve yabancı kurum, kuruluş ve kişilere Başkanlığın hizmetlerine ait yayın, bilgi, belge satışı ile bilgi işlem, dizgi, baskı, teknik danışmanlık, eğitim, proje, araştırma ve benzeri hizmetleri yerine getirecek. Kararnamede, İletişim Başkanlığının taşra teşkilatı yapılanmasında bölge müdürlükleri de yer aldı.

Haber Ara