Dolar

32,5614

Euro

34,8890

Altın

2.429,59

Bist

9.645,02

İlahiyatcı Mustafa İslamoğlu: Pandemide teravih kılmak haram

ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa İslamoğlu'ndan koronavirüs önlemleri eşliğinde camilerde teravih namazı kılınmasına izin verilmesi hakkında 'Pandeminin pik yaptığı ortamda teravih, can güvenliğini ihlaldir. Bunun hükmü ise 'haram'dır' yorumunda bulundu.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-01 17:12:46

İlahiyatcı Mustafa İslamoğlu: Pandemide teravih kılmak haram

İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa İslamoğlu'ndan yeni bir teravih namazı fetvası geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Prof. Dr. İslamoğlu, "Takipçiler, teravih hakkında ne düşündüğümü soruyorlar. Kur'an'da yok. Nebi 'teravih' adıyla bir namaz kılmadı. Yani teravih 'dini' değil, kültürel. Pandeminin pik yaptığı ortamda teravih, can güvenliğini ihlaldir. Bunun hükmü ise 'haram'dır" ifadelerini kullandı.

33

Ne olmuştu?

Sağlık Bakanı Koca teravih namazlarının tedbirler alınarak kılınacağını açıkladı.

Bakanı Koca "Teravihler kapalı olmayacak. Bu noktada hassasiyet gösterilerek, tedbirler alınarak kılınmaya devam edilecek" dedi.

Ramazan'da uygulanacak koronavirüs tedbirleri

Ramazan ayında 81 ilde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Lokanta ve kafeler sadece paket servis yapacak.

İşte bu sene ramazanda uygulanacak tedbirler...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi koronavirüs gündemiyle toplandı, ülkedeki son durumla ilgili değerlendirmeler yapıldı. Masadaki önemli konulardan bir tanesi de ramazan ayında uygulanacak tedbirlerdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası alınan kararları açıkladı, 81 ilde ramazan boyunca sokağa çıkma kısıtlaması olacağını söyledi.

"Bu mübarek ay boyunca, ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız. Sadece ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacaktır."

 

Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinliklere de müsaade edilmeyecek.

 
 

Haber Ara