Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İki günlük eğitimle Kuran'a geçtiler

Yenibosna Selçuk Hatun Camisi Başimam Hatibi Tunç, geliştirdiği yöntem sayesinde, ramazan ayında 290 kişiye 10 saatlik eğitimle Kuran-ı Kerim okumayı öğretti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-18 13:27:29

İki günlük eğitimle Kuran'a geçtiler

Yenibosna Selçuk Hatun Camisi Başimam Hatibi İbrahim Tunç, geliştirdiği görsel hafıza teknikleri ve makamla okuma yöntemleri sayesinde, ramazan ayında 290 kursiyerine 10 saatlik eğitimle Kuran-ı Kerim okutabilmeyi başardı.

Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların tatile girmesi dolayısıyla ilköğretim çağındaki 250 öğrenciye ve kariyer sahibi 40 kursiyere Kur'an-ı Kerim eğitimi verdiklerini söyledi.

Eğitime katılan bütün öğrencilerin neredeyse tamamının Kur'an-ı Kerim okumasını bilmediğini vurgulayan Tunç, eğitimlerde 290 kişiye Kur'an-ı Kerim okutabilmeyi başardıklarını kaydetti.

İki günlük eğitimle Kuran'a geçtiler

Kur'an eğitiminde uygulanan klasik yöntemlerin öğrenmeyi zorlaştırdığını savunan Tunç, "Hafta sonu Kur'an eğitimlerimiz, 10 saat olarak yapılmaktadır. Hafta sonu kursumuza katılan 40 kişi ve hafta içi eğitim alan 250 öğrencimizin tamamı Kur'an okumasını hiç bilmiyordu. Geliştirdiğimiz hafıza tekniği ve öğretimde kullandığımız makamla okuma yöntemleriyle 290 kursiyerimize 10 saatlik eğitimle yüce kitabımızı okutabilmeyi sağladık" diye konuştu.

Türkiye'de Kur'an eğitiminin bir aylık süreye yayıldığını belirten Tunç, öğretimde yanlış metotların uygulandığını, sürenin uzamasının öğrenimde sıkıntılara yol açtığını öne sürdü.

Tunç, hafta sonu eğitimlerine, mühendis, doktor ve öğretmenlerin de aralarında bulunduğu değişik meslek gruplarından 50 kişinin katıldığını belirterek, bunlardan 40'ının derslere devamlılık sağlayarak iki günün sonunda Kur'an-ı Kerim'i okuyabildiğini anlattı.

Kur'an kurslarına devamlılığın esas olduğuna işaret eden Tunç, şunları söyledi:

"Tabii biz kursiyerlerimize sadece Kur'an-ı Kerim'i okutabilmeyi sağlıyoruz. Kuran okumanın daha farklı incelikleri ve teknik okumaları var. Biz buna 'güzel okuma' diyoruz. Anlayarak güzel okumanın tabii daha kapsamlı eğitimi var. Bu eğitimler uzun soluklu oluyor. Bu eğitimler de 10 derste sağlanabiliyor fakat önce Kur'an okumadaki ön bilgimizi sağlamlaştırmamız gerekiyor. Sesimizin Kuran harflerine, vurgularına alışması lazım"

Haber Ara