Dolar

32,4730

Euro

34,7872

Altın

2.441,70

Bist

9.915,62

İhvan gerçek ideolojisini açığa kavuşturmak için uluslararası konferans düzenliyor

İhvan'ın gerçek ideolojisini açığa kavuşturmak için telekonferans aracılığıyla uluslararası konferans düzenlendiği bildirildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-16 22:20:50

İhvan gerçek ideolojisini açığa kavuşturmak için uluslararası konferans düzenliyor

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), gerçek ideolojisini açığa kavuşturmak için telekonferans aracılığıyla uluslararası konferans düzenledi.

"Müslüman Kardeşler .. Gerçekler ve Başlangıç ​​Noktaları" sloganıyla düzenlenen ve 2 gün sürecek konferansa İhvan'ın önde gelen yöneticileri ve dünyanın farklı yerlerinden siyasi ve dini şahsiyetlerden oluşan yaklaşık 40 kişi katılıyor.

İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Vekili İbrahim Munir, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, "İhvan, birbiri ardına gelen fırtınalara maruz kaldı ve insanlar her seferinde onu yok ettiğini düşündüler, ancak sonunda İhvan Allah'ın takdirine rıza göstererek kökleri sağlam bir şekilde kaldı." dedi.

Yasin Aktay'dan Benna'nın İslam düşüncesine katkısına övgü

Konferansta konuşan AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay da İhvan'ın ve (kurucusu) Hasan El-Benna'nın (1906-1949), İslam düşüncesinin fiili tanıtımında, özellikle de ümmetin sınırları içinde ve dışında kapsamlı özgürlük kavramına önemli katkı sağladığını söyledi.

Aktay, İhvan'ın, fedakarlıkta ve halk arasında özgürlüğü "sömürgeci işgalcilerden ve yerli despotlardan" almanın gerekliliğine dair kanaatin sağlanmasında en büyük örneği teşkil ettiğini belirtti.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği de Müslümanların ülkelerini koruyabilmesine rağmen "Osmanlı hilafeti"nin şeytanlaştırıldığını ve her türlü sorumluluğun onun üstüne yüklendiğini, bazı konularda ilerlese de her taraftan gelen büyük komplolar nedeniyle bazı konularda geride kaldığını ifade etti.

Karadaği, Hassan El-Benna hareketinin ortaya çıkışı ve dinin parçalanması projesine karşı koymadaki rolünden övgüyle söz etti.

Haber Ara