Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İdlib'te sivillerle birlikte Faylaq el-Şam grubu da saldırı hedefi oldu

New York Times’in bir muhalif sözcüsünden aktardığına göre, Rus jetlerinin Suriye'nin kuzeybatısındaki Türkiye destekli muhalif savaşçıların bulunduğu bir kampa düzenlediği saldırı, ateşkesten bu yana yaşanan en kanlı şiddet saldırı olarak belirtildi. Saldırıda, onlarca Suriyeli muhalif savaşçı ve aynı noktaya yakın bulunan zeytin toplayıcısı siviller öldürüldü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-26 21:38:08

İdlib'te sivillerle birlikte Faylaq el-Şam grubu da saldırı hedefi oldu

İdlip'te geçtiğimiz Mart ayından bu yana yürürlükte olan ateşkes, Rusya tarafından üst üste saldırılarla çiğnenmeye devam ediyor.

New York Times'in bir muhalif sözcüsünden aktardığına göre, Rus jetleri Suriye'nin kuzeybatısındaki Türkiye destekli muhalif savaşçıların bulunduğu bir kampta, ateşkesten bu yana yaşanan en kanlı şiddet saldırıyı düzenledi. Saldırıda, onlarca Suriyeli muhalif savaşçı ve saldırının yapıldığı yere yakın bulunan zeytin toplayıcı siviller öldürüldü.

download_30

Faylaq El-Şam grubu hedef alındı iddiası

Öte yandan Rus saldırısının, İdlib'teki birkaç mülteci kampının yakınında bulunan Faylaq el-Şam grubunu da hedef aldığı ileri sürüldü.

NYT'nin haberine göre, saldırı sonucu 34 kişinin öldüğü ve 70 kişinin yaralandığı ancak kamp dışında öldürülen siviller olduğu haberleriyle birlikte ölü sayısı hızla 60'a yükseldi. Olay yerinden paylaşılan video görüntülerinde, bir kliniğin zemininde battaniyelere sarılmış muhaliflerin cenazeleri görüntülendi.

Muhaliflerin kampı Türkiye sınırına yakın Kafr Takharim'de bulunuyor. 

ElPu0Q7X0AAMygW

Kızılcık, Anna News'in Faylaq eş-Şam grubunun karargahına yapılan saldırıdan görüntü paylaştı

Kızılcık: Saldırıya uğrayan grup İdlip'teki Türk ateşkesi korumakla sorumlu

SETA araştırmacısı Ömer Özkızılcık sosyal medya paylaşımında, "Faylaq El-Şam karargahına saldırmak sıradan bir şey değildir" dedi. “Türkiye, İdlib'deki tüm Türkiye destekli isyancılara Faylaq üzerinden bedel yapıyor. Grup, İdlib'deki Türk varlığını ve Türk-Rus ateşkes anlaşmasının önemli bir bölümünü korumaktan sorumludur" değerlendirmesinde bulundu.

Özkızılcık paylaşımında, “Anna News, Faylaq El-Şam karargâhına saldırı anından görüntüler yayınladı. Askeri geçit töreni sırasında karargaha saldırdılar. Rusya, Türkiye'nin İdlib'deki grubu olan Faylaq el-Şam'ın karargâhına ve SNA'nın NLF'nin önde gelen fraksiyonuna saldırdı. Faylaq El-Şam, Astana sürecinde ve anayasa komitesinde de yer alıyor. Saldırıda 50 Faylaq üyesinin öldüğünü iddia ediyor” ifadelerini kullandı.

Bazı analistler ise, Karabağ'daki son çatışmalarda Rusya'nın müttefiki Ermenistan'a karşı Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği destek ile Rus hava saldırılarını ilişkilendiriyor.

Haber Ara