Dolar

32,3761

Euro

35,0104

Altın

2.326,91

Bist

9.079,97

İbrahim Kalın'dan Myanmar açıklaması

İbrahim Kalın, Myanmar TİKA yetkililerinin girişine ve ilk etapta bin tonluk yardım yapılmasına izin verildiği açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-05 17:16:34

İbrahim Kalın'dan Myanmar açıklaması

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Myanmar TİKA yetkililerinin girişine ve ilk etapta bin tonluk yardım yapılmasına izin verildiği açıkladı.

İbrahim Kalın: "Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün Myanmarlı mevkidaşı ile yaptığı görüşme sonrasında, bölgeye ilk yabancı yardım kuruluşu olarak Myanmar TİKA yetkililerinin girişine ve ilk etapta bin tonluk yardım yapılmasına izin verildi." şeklinde açıklama yaptı.

MYANMAR'DAN TİKA'YA İZİN ÇIKTI

Myanmar'dan TİKA'ya Arakanlı Müslümanlar için yardım izni çıktı. TİKA, Arakanlı Müslümanlara bin ton yardım malzemesi göndereceği açıklandı.

YİYECEK VE GİYİM YARDIMI YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Myanmar lideri ile görüşmesinin ardından Arakan'a bin tonluk yardım izni çıktı. İlk etapta bin ton yiyecek ve giyim yardımı yapılacak.

 

UNICEF: ARAKAN'DA YARDIMA MUHTAÇ ÇOCUKLARA ERİŞİMİMİZ YOK

UNICEF'ten, BM'nin, güvenlik gerekçesiyle Arakan'ın kuzeyinden tüm personelini geri çekerek bölgedeki faaliyetlerini durdurması nedeniyle Arakan'da yardıma muhtaç çocuklara erişimlerinin bulunmadığı bildirmişti.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü Christophe Boulierac, "Son 11 günde saldırılardan kaçarak Bangladeş'e giriş yapan Arakanlı Müslümanların yüzde 80'i, yani 100 bin civarı kadın ve çocuklardan oluşuyor." ifadesini kullanan Boulierac, Arakan'daki çocukların travma yaşadığına dikkati çekmişti.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara