Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İbadi: Sorumluları cezalandırılacak

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, dün Diyala ilinde düzenlenen bombalı saldırının sorumlularının cezalandırılacağını söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-18 17:38:06

İbadi: Sorumluları cezalandırılacak

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İbadi, "güvenlik güçlerinin Enbar ve diğer bölgelerde elde ettiği başarıların ardından terör örgütü DAEŞ çetelerinin cuma günü Han Bin Saad'da sivilleri hedef alan iğrenç bir saldırı düzenlediğini" belirtti. İbadi, "terör örgütü çetelerinin" ülkesinde yeri olmadığını belirterek, "Suçlarından dolayı cezadan kaçamayacaklar. İşledikleri her suç, çatışma bölgelerindeki en son teröristi yakalayana kadar peşlerinden gitme azmimizi yükseltecek" ifadelerini kullandı.

Diyala Valisi Musenna et-Temimi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün Bakuba'nın güneyinde, Sünni, Kürt ve Şii nüfusun bulunduğu Han Beni Saad bölgesindeki bir semt pazarını hedef alan saldırıya ilişkin, "Bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölü sayısı 100'e yükseldi. Olayda 140 kişi yaralandı. Çevre hastanelere sevk edilen yaralıların tedavileri devam ediyor, ancak bazılarının durumu ağır" demişti.

Haber Ara