Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İbadi'den Haşdi Şabi ve işkence açıklaması!

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Musul Operasyonu başladığı günden beri haber merkezlerine ve ajanslara düşen işkence, katliam görüntüleri ile ilgili konuştu. bazı raporlarla kanıtlanan Haşdi Şabi gerçeği ile ilgili bakın neler söyledi...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-19 12:02:37

İbadi'den Haşdi Şabi ve işkence açıklaması!

TIMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Musul'un IŞİD'den geri alınmasının ardından siviller için endişe ediliyordu. Halkının Sünni olduğu bilinen Musul için en büyük kaygı Irak güçleri arasında yer alan ve İran bağlantısı bulunan Şii Haşdi Şabi örgütüydü.

Mezhep temelli hareketleri sebebiyle bir çok ülkenin kaygılandığı Haşdi Şabi örgütünün ele geçirilen bölgelerde sivillere işgence yaptığına dair fotoğraf ve videolar yayınlanıyordu.

İBADİ'DEN 'İNCE' MESAJ

Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında konuşan İbadi, konuya ilişkin dolaylı bir mesaj verdi.

Musul'da sivillerin işkenceye maruz kaldığına ilişkin raporları yalanlayan İbadi "Musul'da siviller IŞİD'e karşıydı. Bazı aileler, IŞİD'i güvenlik güçlerine ihbar ediyorlardı. Toplu cezalandırmada yana değiliz. Toplumsal barışı sağlamak istiyoruz. Bu örgütler, halkı IŞİD gazabından kurtarırken neredeydi? Ferdi bazı eylemleri genele yayıyorlar. Bu tür raporlar teröristleri sivilleri katletmeye teşvik ediyor. Yeni Irak'ta aşırıcılığa yer olmayacak. Mezhepçiliği de reddediyoruz" dedi.

İbadi, Haşdi Şabi'ye desteklerinin ise devam ettiğini sözlerine ekledi.

Haber Ara