Dolar

32,3297

Euro

35,0425

Altın

2.281,75

Bist

8.988,53

Husiler: BM ile görüşmeler gereksiz bir hal aldı

Yemen'deki Husilerin sözcüsü ve müzakere heyeti başkanı Muhammed Abdusselam, 'BM ile görüşmelerin gereksiz bir hal aldığını' söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-22 15:48:33

Husiler: BM ile görüşmeler gereksiz bir hal aldı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

AA'nın haberine göre
Abdusselam, BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed ile Husiler arasında yapılması beklenen görüşmeye saatler kala sosyal medyadaki resmi sayfasından yaptığı yazılı açıklamada, "BM'nin ve onu temsil eden Şeyh Ahmed'in krizin çözümünde başarısız olduğunu ve net bir duruş sergilemediğini" savundu.

Kapsayıcı ve kalıcı bir barış istediklerini belirten Abdusselam, "BM'yi taraflı olmak ve karşı tarafın çıkarlarına göre hareket etmekle" suçladı.

Abdusselam, BM'nin Yemen'deki memurların maaşlarının ödenmesi ve Sana Havalimanı'nın yeniden açılması konusunda verdiği vaatleri yerine getirmediğini söyledi.

BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed ve Husiler'in bugün başkent Sana'da görüşmesi bekleniyor.

Şeyh Ahmed daha önce yaptığı açıklamada Yemen'de ramazan ayı öncesinde ateşkes sağlanması için BM'nin taraflar arasında barış müzakerelerinin yeniden başlamasına çalıştığını duyurmuştu.

Yerel basında, BM'nin daha önceki yol haritasında, "Husilerin başkent Sana'dan çekilmesini" öngören maddenin "El-Hudeyde'den çekilmeleri" şeklinde yeniden düzenleneceği ihtimali üzerinde duruluyor.

YEMEN'DE DURUM

Husiler ile Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana'nın denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Meşru yönetime karşı darbe yapan İran destekli Husiler ve eski Cumhurbaşkanı Salih güçlerinin Yemen ordusu ile girdiği çatışmalar nedeniyle 10 binden fazla Yemenli hayatını kaybetti, yaklaşık 3 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

(HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

624394

638539

Haber Ara