Dolar

32,4430

Euro

34,7292

Altın

2.436,69

Bist

9.915,62

Hükümlülerin el emeği ürünleri satışa sunuldu

Hükümlülerin el emeği ürünleri satışa sunuldu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-02 18:37:34

Hükümlülerin el emeği ürünleri satışa sunuldu
Türkiye'de hükümlülerin çeşitli cezaevlerinde ürettikleri el emeği ürünler, Elazığ Adliyesinde açılan "İşyurtları Kurumu Satış Mağazası" ile vatandaşların hizmetine sunuldu.

Ülkenin çeşitli cezaevlerinde kalan hükümlüler tarafından üretilen gömlek, ayakkabı, yüzük, kolye, tesbih, maket, tablo, çini işlemeli vazoların da aralarında bulunduğu birçok üründen oluşan "İşyurtları Kurumu Satış Mağazası"nın açılışı yapıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, bu yıl Türkiye'deki 57 cezaevinde üretilen ürünlerin sergilendiği ürünleri Ahmet Aytar Meydanı'nda vatandaşlarla buluşturduklarını anımsattı.

Bu ürünlerin bir satış noktası olması konusunda yoğun talep aldıklarını belirten Pişkin, "Bunu bugün burada gerçekleştiriyoruz. Bu merkezde Türkiye'deki cezaevlerinde üretilen birçok ürün hem sergilenecek hem de mesai saatleri içerisinde satışı yapılacak. Bu küçük alışveriş merkezimizi açıyoruz" diye konuştu.

Pişkin, mağazada bulunan bütün ürünlerde hükümlülerin el emeğinin bulunduğuna dikkat çekti.

Açılışa katılan Vali Murat Zorluoğlu ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından, mağazanın açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, İl Müftüsü Peyami Güngör ve adliye personeli de katıldı.

Haber Ara