Dolar

32,4526

Euro

34,7693

Altın

2.442,00

Bist

9.915,62

Hükümetten HDP ile ilk temas

Başbakan Davutoğlu, bütçe görüşmeleri ve yeni anayasa için HDP ile temasa geçtiği belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-23 01:02:26

Hükümetten HDP ile ilk temas

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'de grubu bulunan tüm siyasi parti liderlerinden bütçe, reformlar, iç tüzük ve yeni anayasa konularını, 30 Aralık'ta görüşmek için randevu talebinde bulunurken HDP ile de görüşmek için randevu isteyeceği belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Başbakan Davutoğlu'nun, 30 Aralık Çarşamba günü öncelikle bütçe, reformlar, iç tüzük ve yeni anayasa konusunu değerlendirmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan randevu talep etti.

Görüşmelerin aynı günde yapılmasının planlandığı ancak henüz programın netlik kazanmadığı kaydedildi. Programlar netlik kazandığında kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi. Davutoğlu ile HDP Eş Genel Başkanları Selahattşn Demirtaş ve Figen Yüksekdağ son görüşmelerini 15 Temmuz'da gerçekleştirmişti.

Randevu talebini duyuran Başbakanlık kaynakları, Başbakan Davutoğlu'nun gerek seçim öncesi gerekse seçim sonrasında 4 yılın iyi değerlendirilmesi konusunda açıklamalarda bulunduğu ve 7 Haziran'dan sonra da bütün siyasi partilere gittiği hatırlattı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun randevu talebine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olumlu yanıt verdi. Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu arasındaki görüşme, 30 Aralık Çarşamba günü yapılacak.

Haber Ara