Dolar

32,3295

Euro

35,0781

Altın

2.306,99

Bist

9.079,97

HÜDA PAR: Erdoğan'ı destekleyeceğiz

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Vekili Mehmet Yavuz 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni devam ettirme yönünde irade beyanında bulunan Erdoğan'ı destekleme kararı aldık' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-28 15:11:55

HÜDA PAR: Erdoğan'ı destekleyeceğiz

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Mehmet Yavuz, 24 Haziran seçimlerinde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni devam ettirme yönünde irade beyanında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldıklarını bildirdi.

Yavuz, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin altyapısının 16 Nisan 2017 referandumuyla oluşturulduğunu belirtti.

Bu referandumla getirilmek istenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin parlamenter sisteme göre ülke şartlarına daha uygun olduğuna karar verip desteklediklerini hatırlatan Yavuz, şunları kaydetti:

"Bu yeni sistemin doğru bir zemin ve doğru bir temelde şekillendirilmesi için 16 Nisan referandumunda parti olarak ortaya koyduğumuz ilkesel duruşumuzu devam ettiriyoruz. Bundan hareketle mevcut şartları göz önünde bulundurarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni devam ettirme yönünde irade beyanında bulunan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldık."

Genel Başkan Mehmet Yavuz, HÜDA PAR olarak Diyarbakır ve Batman'da bağımsız adaylar, 79 ilde ise tam liste olmak üzere 81 ilde milletvekili seçimlerine katıldıklarını ifade ederek, "Bu doğrultuda 'Önce insan, öncelik adalet' diyen partimiz HÜDA PAR'ın Meclis'te temsiliyetini sağlamak için bütün vatandaşlarımızı 24 Haziran milletvekili genel seçimlerinde HÜDAPAR'a oy vermeye davet ediyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Kürdistan Demokratlar Platformu (KDP), Azadi Hareketi, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ve Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi'nin (PDK-T) oluşturduğu ittifak HDP ile anlaşamadıklarını söylemişti.

HDP içindeki sol ve sosyalist bileşenler ile PKK Hüda-Par ile ittifaka olumsuz görüş bildirdi. HDP Eş Başkanı Sezai Temelli'nin Hüda-Par ile ittifakın söz konusu olamayacağını açıklamasının ardından Kürt seçim ittifakına 'Hüda-Par'ın içinde yer alacağı bir ittifaka partinin hazır olmadığı' belirtilerek olumsuz yanıt verildi.

Haber Ara